Ostalo

BKFC ugovorio najveći meč u povijesti organizacije: Mnogi ipak ne vjeruju da ćemo gledati pravi meč

Buakaw vs. Saenchai

 Bkfc
Buakaw Banchamek i Saenchai trebali bi odmjeriti snage iako su najbolji prijatelji

Bare Knuckle Fighting Championship organizacija osnovana 2018. godine najjača je svjetska organizacija kad je u pitanju ‘‘bare-knuckle‘‘ boks (boks bez rukavica).

Brojna poznata borilačka imena nastupala ili još nastupaju za njihovu organizaciju. Paulie Malignaggi, Chris Leben, Joey Beltran, Ben Rothwell, Artem Lobov itd. neka su od takvih imena, ali sljedeće godine BKFC će pružiti vjerojatno najveći meč u svojoj povijesti. Međutim, to neće biti meč u boksu bez rukavica, nego Muay Thai meč golim šakama.

Borce koje su uparili dvojica su vjerojatno najvećih boraca u povijesti tog sporta. Buakaw Banchamek (240-24-12) i Suphachai Saenpong (327-49-2) poznatiji kao ‘‘Saenchai‘‘ obračunat će se 18. ožujka (3. mjesec) na BKFC-ovom eventu koji će se održati negdje na Bliskom istoku.

‘‘Obojica imaju legendarne karijere i sudjelovali su u mnoštvu mečeva koji spadaju među najuzbudljivije u povijesti Muay Thaija. Borilački sportski fanovi uvijek su imali različita mišljenja i diskusije oko toga tko bi pobijedio u njihovom meču, a sada će konačno skinuti rukavice i odgovoriti na tu dilemu.‘‘, rekao je Dave Feldman, predsjednik BKFC-a.

Inače, oba ova borca osvajači su brojnih najprestižnijih Muay Thai turnira i često su upravo oni predmet rasprave kad se govori o najvećem Muay Thai borcu u povijesti. Naravno, Samart Payakaroon također je jedno od najčešće spominjanih imena u takvim diskusijama.

Kad je Buakaw u pitanju, ovaj 40-godišnji borac već je nastupao pod okriljem BKFC-a. U devetom mjesecu prošle godine odradio je bare-knuckle meč i nokautom u prvoj rundi pobijedio je Erkana Varola. Saenchaiju će ovo biti BKFC debi, a ovaj 42-godišnjak posljednji nastup odradio je sredinom ovog mjeseca. Jednoglasnom odlukom pobijedio je u Muay Thai meču na THAI FIGHT eventu. Saenchai je posljednji poraz upisao u desetom mjesecu 2014. godine, a nakon toga upisao je 66 pobjeda zaredom. Petchmorakot Petchyindee posljednji je borac koji je pobijedio Saenchaija, a ujedno i jedini koji ga je porazio nokautom. Petchmorakot je donedavno bio ONE-ov prvak perolake kategorije, ali titulu je izgubio proteklog mjeseca.Buakaw je na osam pobjeda nizu, a posljednji poraz pretrpio je u trećem mjesecu 2018. godine kada je bolji bio Jonay Risco.

Nevjerojatno je da je BKFC uspio ugovoriti ovakav meč te da su ova dvojica boraca pristali na međusobni obračun. Saenchai i Buakaw inače su jako dobri prijatelj, a britanski Muay Thai borac, Liam Harrison, komentirao je BKFC-ovu objavu meča riječima:

‘‘Oni su najbolji prijatelji, je li ovo nekakva demonstracija ili što?‘‘, a u jednom od komentara dodao je kako je i razlika u kilaži ogromna te da će se vjerojatno raditi o prijateljskom sparingu.

Saenchai je 11 centimetara niži od Buakawa, a čini se kako bi i razlika u kilaži mogla biti drastična prema navodima Liama Harrisona, ponajboljeg ONE-ovog Muay Thai borca. Preostaje nam vidjeti što su u BKFC-u točno naumili ovom borbom.

Istina da ćemo se načekati do samog meča i pitanje je o koliko se ozbiljnom meču radi. Kako god bilo, gledati ovakva dva majstora zajedno u ringu bit će prava privilegija.

Linker
26. travanj 2024 16:42