Ostalo

(VIDEO) ONE-ova glavna borba večeri završila nedozvoljenim udarcem: Lineker nije mogao nastaviti

John Lineker i Fabricio Andrade (desno)

 Screenshot (twitter, One Championship)
Ostatak eventa donio je dva nova prvaka, jednog u Muay Thaiju, a drugog u ‘‘submission grapplingu‘‘

Treća ONE-ova priredba predviđena prvenstveno za američku publiku nije se proslavila glavnom borbom večeri. John Lineker i Fabricio Andrade trebali su se za titulu u bantam kategoriji. Prvi problem dogodio se kada je Lineker pao vagu i ostao bez titule prvaka.

Tada je samo Andrade ostao u igri za pojas, a trebala mu je pobjeda nad Linekerom. Pobjedu na kraju nitko nije odnio, jer meč je završio ‘‘no contestom‘‘, sredinom treće runde. Andrade je koljenom lijeve noge prvo pogodio Linekera u tijelo i krenuo je po finiš. Prilikom agresivnog naleta, Andrade je Linekera ponovno pogodio koljenom, ali ovaj put ravno u međunožje.

Borba je tako završila bez pobjednika i ONE sada nema prvaka u bantam kategoriju. Prava šteta za 25-godišnjeg Andradea jer mladi Brazilac djelovao je sve bolje i išao je kao pobjedi. Blizu finiša je bio prije nego je pogodio koljenom u međunožje Johna Linekera, a jako je ljut bio zbog svog nesmotrenog poteza i takvog završetka borbe.

Andrade je tijekom borbe prezentirao brze kombinacije, Linekera je jako dobro pogađao udarcima u tijelo, a vidljivu štetu napravio mu je na desnoj strani lica, točnije ispod desnog oka.

Imao je i Lineker dobrih sekvenci u ovoj borbi. Hrvanjem je uspio raditi probleme mlađem protivniku, a u drugoj rundi blago je i uzdrmao Andradea serijom udaraca. Koljeno u genitalije upropastilo je ovaj meč, a Linekerov suspenzor navodno se prepolovio nakon udarca Andradea.

Vjerojatno će ONE ugovoriti revanš ove dvojice boraca, a Fabricio Andrade može iz ovog meča izaći kao ipak nešto optimističniji borac jer je bio bolji od Linekera, naročito u trenutku samog prekida.

Od ostalih rezultata mora se izdvojiti pobjeda Regiana Eersela u meču za Muay Thai titulu prvka u lakoj kategoriji (-77 kg). Surinamsko-nizozemski kickboksač inače je ONE-ov prvak lake kategorije u kickboksu, a titulu je ove godine obranio pobjedom protiv Ariana Sadikovića. Sinoć je pokušao osvojiti titulu u drugom sportu, točnije Muay Thaiju, a podijeljenom sudačkom odlukom savladao je Sinsamuta Klinmeeja.

Eersel je postao trećim borcem u povijesti ONE-a koji je titule osvajao u dva različita sporta. Stamp Fairtex je također osvajala pojas u kickboksu i Muay Thaiju, a Sam-A Gaiyanghadao također se može pohvaliti istim uspjehom.

Kade Ruotolo i Uali Kurzhev sinoć su se borili za inauguralnu titulu u lakoj kategoriji, ali u ‘‘submission grapplingu‘‘. ‘‘Heel hookom‘‘ nakon četiri minute i 26 sekundi slavio je Amerikanac Ruotolo.

Kompletne rezultate ONE on Prime Video 3 eventa pročitajte pri dnu teksta.

ONE on Prime Video 3 - rezultati:

Glavni dio priredbe:

John Lineker vs. Fabricio Andrade završilo je no contestom- R3, 2:44

Regian Eersel def. Sinsamut Klinmee via podijeljenom sudačkom odlukom — za Muay Thai titulu prvaka u lakoj kategoriji

Kade Ruotolo def. Uali Kurzhev via submission (heel hook) - R1, 4:26 — za titulu lakog prvaka u ‘‘submission grapplingu‘‘

Sitthichai Sitsongpeenong def. Mohammed Boutasaa via jednoglasnom odlukom sudaca

Shamil Gasanov def. Kim Jae Woong via submission (RNC) - R1, 2:09

Preliminarn dio priredbe:

Jeremy Miado def. Danial Williams via TKO - R3, 0:31

Taiki Naito def. Amir Naseri via jednoglasnom odlukom sudaca

Mehdi Zatout def. Asa Ten Pow via TKO - R1, 3:00

Noelle Grandjean def. Lea Bivens by TKO - R1, 4:01

Linker
26. travanj 2024 10:24