Regija

(VIDEO) ‘Nisam ja loš u ovome, jednostavno me nije išlo. Pa nisu ni Barcelona i Real osvajali titule svake godine‘

Filip Pejić

 Screenshot (youtube, Fnc)
32-godišnji hrvatski borac Filip Pejić najavio je svoj povratak u kavez

Više od 15 mjeseci Filip Pejić izbiva iz kaveza, a ukoliko se ne dogodi nešto neželjeno do subote navečer, "Nitro" će se napokon vratiti u kavez. 32-godišnji Zagrepčanin nastupit će na FNC 19 eventu u Puli gdje ga čeka protivnik kojeg je dugo zazivao.

Vaso Bakočević borac je koji će se naći na suprotnoj strani kaveza, a njihov meč zapravo je kulminacija prve sezone "realityja" pod nazivom Fight of Nations. Show po uzoru na UFC-ov ‘‘Ultimate Fighter‘‘ privukao je veliku pažnju regionalne publike, a uloge glavnih trenera dvaju timova obavljali su upravo Bakočević i Pejić. Ususret nadolazećem meču protiv Bakočevića, Pejić se osvrnuo na svoje sudjelovanje u "showu", a imao je samo riječi hvale za taj projekt.

"Fight of Nations, prvi ‘reality show‘ i najbolji ‘show‘ na Balkanu koji sam gledao, iako sam bio unutra i ‘glumio‘, odnosno bio dio toga. Stvarno je ispalo top topova.", rekao je Pejić u intervjuu za FNC.

Nekoliko tjedana Pejić i Vaso proveli su u kući zajedno s osmoricom boraca. Pejić je bio zadužen za vođenje tima Hrvatska, a u intervjuu je istaknuo kako nije bilo "paziti na djecu" unutar "showa", odnosno, lakši mu je posao paziti svoju vlastitu djecu.

"Vidjeli ste Frana Luku, maloprije ste razgovarali s njim. Djeca doma su spram njih... dođem kući kako bih se odmarao. Najrazmetniji ‘sin‘ u FON-u bio je Petar Mujkanović, njegovu glavu smo trebali hvatati okolo.", ističe Filip.

Mnogi se sjećaju kako je Filip Pejić karijeru započeo pod mentorstvom poznatog hrvatskog trenera Bernarda Bana. Upravo Ban je uveo Pejića u svijet slobodne borbe te su dogurali čak i do jednog nastupa u UFC-u. Međutim, suradnji je u jednom trenutku došao kraj jer je Pejić smatrao kako su dosegli maksimum i dodatni napredak odlučio je potražiti u zagrebačkom American Top Teamu. Sličnim putem ide i Fran Luka Đurić koji je također započeo karijeru kod Bana, a sada je dio ATT-ja. Pejić je pojasnio zašto se događa takva tranzicija boraca.

"Forgy (Dražen Forgač). nas krade. Dođe, potplati nas preko noći, vidi koji su najveći potencijal i otme ih Banu. Zezam se naravno. Ban je odličan trener za uvesti nekog u svijet MMA-a, ali ako želiš više nivoe i veće stvari, onda ideš u veće timove, a kod nas je najveći i najjači tim American Tom Team.", pojasnio je "Nitro".

Pejićev učinak u posljednjih nekoliko mečeva daleko je od bajkovitog. Četiri poraza u posljednjih pet nastupa upisao je Filip, a posebno težak bio je poraz na FNC 11 eventu u Zagrebu. Pejić je pred domaćom publikom nokautiran od strane iskusnog Brazilca Ronyja Jasona, a upravo nakon tog meča Filip je uzeo dulju pauzu kako bi se prekonsolidirao nakon loših rezultata. Mnogi su vjerovali kako bi poraz od Jasona mogao značiti i kraj karijere za Pejića, ali "Nitro" ističe kako završetak karijere nije bio opcija.

"Kakav kraj, s 30 godina da bude kraj? Gle, nije me išlo jedno vrijeme. Ne kažem da se ne znam što promijenilo, ali vjerujem da mi je trebao odmor da se posložim u glavi i da sagledam sve to kako treba. Padao sam i u depresiju, ali digao sam se i sada sam jači nego ikad. To ću sada i pokazati u svojim borbama.", rekao je Pejić, a zatim je istaknuo kako nikada nije postojala takozvana rezervna varijanta.

"Nema rezervne varijante. Nije da sam ja loš u tome, jednostavno me nije išlo. Pa nisu ni Barcelona i Real osvajali titule svake godine, ali Dinamo jest.", zaključuje Filip uz osmijeh na licu.

Opušteno, pripremljeno i samouvjereno djeluje Pejić pred meč s Bakočevićem. Neovisno o rezultatima u posljednjih nekoliko mečeva, Filip Pejić i dalje je vrlo kvalitetan i cijenjen borac na domaćoj sceni, a preostaje nam vidjeti u kakvom će se izdanju vratiti nakon nešto dulje pauze.

Kompletan Pejićev intervju za FNC-ov YouTube kanal pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
14. rujan 2024 22:37