Ostalo

BORILAČKI TJEDAN: Rade Opačić nastupit će na spektaklu u Japanu, Ahmed Krnjić odradit će boksački debi

Borilački tjedan

 Instagram
ONE Championship sprema fantastičnu priredbu u Japanu gdje će gostovati prvi put nakon 2019. godine

Nakon vrlo uzbudljivog proteklog tjedna, čeka nas nešto tiši borilački tjedan. UFC će pauzirati, neće biti mečeva za najveće svjetske boksačke titule, ali nekoliko je evenata na koje vam moramo skrenuti pozornost. Posebno je bitno istaknuti priredbe na kojima će nastupati regionalni borci, ali započnimo od ONE Championshipa.

ONE 165: Superlek vs. Takeru

One dolazi u Japan prvi put nakon 2019. godine i čeka nas sjajan event. Superlek Kiatmookao i Takeru Segawa predvodit će priredbu. Ljubitelji kickboksa i Muay Thaija svjesni su o kakvoj se poslastici radi. Superlek je ONE-ov kickboksački prvak muha kategorije, dok je Takeru Segawa jedan od najboljih japanskih kickboksača u povijesti.

Segawa je jedini borac koji je osvajao K-1 titulu prvaka u tri različite težinske kategorije, a ovo će mu biti debi u ONE-u. Prvotno se Takeru trebao boriti protiv Rodtanga, ali Rodtang je otkazao meč zbog ozljede. Uskočio je Superlek, borac koji je u devetom mjesecu prošle godine porazio Rodtanga, ali u meču prema Muay Thai pravilima. Sada ga čeka kickboksački dvoboj.

Ponajbolji srpski kickboksač Rade Opačić kreće u nastavak svoh pohoda ka vrhu ONE-ove teške kategorije. Opačića ovaj vikend čeka težak zadatak u vidu Iraja Azizpoura, sjajnog iranskog kickboksača. Porazi li Azizpoura, vjerujemo da neće više biti nikakvih zapreka ka obračunu između Romana Kryklie i Opačića.

Shinya Aok borit će se protiv Sagea Northcutta na ovom eventu, a čekaju nas i novi nastupi Garryja Tonona, Niekyja Holzkena, Kadea Ruotola, Yoshihira Akiyame i Marata Grigorian. Fantastičan ‘‘fight card‘‘, što drugo reći?

Gdje: Ariake Arena, Tokio, Japan

Kad: u nedjelju (28.1.) s početkom u 9:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Oktagon 52: Cartwright vs. Magard

Ljubitelji MMA neće imati priliku uživati u UFC-u ovaj tjedan, ali na rasporedu je jako zanimljiv Oktagonov event. Češko-slovačka organizacija dolazi u Newcastle, a Jonas Magard (15-6-0) i Jack Cartwright (11-1-0) predvodit će event.

Poznata imena poput Mateja Penaza, Aarona Abyja, Stuarta Austina, Adama Palasza itd., bit će dio ovog eventa, a s obzirom na nama povoljan termin održavanja, nema razloga da preskočite ovaj event.

Gdje: Newcastle, Engleska

Kad: u subotu (27.1.) s početkom u 18:00h

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Universum Boxing Night 10

U suradnji Arena Box-Promotiona i Universum Box Promotiona, u Njemačkoj će se održati vrlo zanimljiv boksački event. Ponajbolji bosanskohercegovački kickboksač, Ahmed Krnjić, odradit će svoj boksački debi na ovom eventu.

U nedostatku borbi pod okriljem ONE Championshipa, Krnjić je ugovorio boksački meč kako bi ostao aktivan. Ahmed će boksati protiv Sinana Ozsahina (1-0, 1 KO), turskog boksača s njemačkom adresom. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se Krnjić snaći u boksačkom ringu, ali ne sumnjamo da će prilagodba proći glatko.

Osim Krnjićevog meča, vrlo interesantan dvoboj trebali bi ponuditi Branimir Malenica (7-0) i Ahmed Đananović (9-0-1). Malenica je boksač rodom iz Imotskog i predstavlja BK Torcidu iz Splita. Zasad je neporažen u profesionalnoj karijeri, a šest od ukupno sedam pobjeda upisao je nokautom.

Njegov protivnik Ahmed Đananović dolazi iz Bosne i Hercegovine (iz Zenice), a također se može pohvaliti da je trenutno neporažen. 28-godišnji poluteškaš osam puta je slavio nokautom i poprilično je jasno da nas čeka obračun dvojice nokautera. Malenica zauzima 378. mjesto u Boxrecovom poretku poluteškaša, dok je Đananović osjetno bolje rangiran i trenutno okupira 224. poziciju. Malenica i Đananović boksati će za dva pojasa. U igri su WBC International Silver pojas u poluteškoj kategoriji, kao i WBC-ov mediteranski pojas.

Branislav Malinović (18-9-2), boksač rođen u Novom Sadu također će biti dio Universum Boxing Night 10 eventa. Serhat Guler (4-0) naći će se na suprotnoj strani ringa, a Malinović u Köln odlazi s namjerom da Guler osjeti prvi poraz u profesionalnim vodama.

Gdje: Motorworld, Köln, Njemačka

Kad: u subotu (27.1.). Priredba počinje u 17:00 sati.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Golden Boy Promotions: Jaime Munguia vs. John Ryder

WBC-ov Silver pojas u super srednjoj kategoriji također će biti u igri ovaj vikend. Jaime Munguia (42-0) ulazi u meč protiv Johna Rydera (32-6-0) kao branitelj tog pojasa, ali i kao osjetan favorit (1,30 - 3,70). Munguia iza sebe ima 42 meča i još uvijek je neporažen, ali John Ryder boksač je s bogatim iskustvom i Munguiju čeka pravi test.

Gdje: Phoenix, SAD

Kad: U noći sa subote (27.1.) na nedjelju (28.1.). Munguia i Ryder u ringu bi se trebali naći oko 5:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Emil Markić vs. Brandon Glanton

Boksačka priredba ovaj tjedan održati će se i u francuskom Deauvilleu. Mostarski boksač Emil Markić (35-4-0) borit će se protiv američkog boksača Brandona Glantona (18-2-0) za WBO International titulu u kruzer kategoriji. Markić je prema Boxrecu 196. boksač na svijetu u kruzer kategoriji, dok Glanton zauzima visoko 25. mjesto.

Gdje: Deauville, Francuska

Kad: u nedjelju (28.1.) s početkom u 21:00h

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
27. travanj 2024 08:52