Ostalo

‘Borio sam se s Alistairom Overeemom i Fedorom Emelianenkom, ali najteži protivnik mi je bio taj čovjek. Čak mi je izbio i zub‘

Gary Goodridge

 Screenshot (youtube, Glory Kickboxing)
Goodridge je uistinu imao veliku karijeru, a neke od njegovih borbi pamtit ćemo zauvijek

Kada je u pitanju začetak i rana faza MMA sporta, kada su u pitanju oni prvi UFC-ovi eventi na kojima su se borci još znali boriti u kimonima, jedno ime je nemoguće izostaviti. Gary Goodridge svoju karijeru započeo je još davne 1996. godine, a okončao 2010., a u tom periodu susreo se s najvećim imenima ovoga sporta.

Osim u UFC-u, borio se i u Prideu i u K-1, a Alistair Overeem, Fedor Emelianenko, Don Frye, Nougeira, Igor Vovchanchyn, samo su neka od imena s kojima je ukrstio rukavice. Goodridgea su neki dan u razgovoru za talkSPORT pitali tko mu je bio najteži protivnik u karijeri, a na iznenađenje mnogih, to nije niti jedno od gore navedenih imena.

‘‘Moj najteži protivnik u karijeri je bio tip koji se zove Glaube Feitosa. Borio sam se s njim dva puta u K-1. Taj tip me je tako prebio. Mislim, izbio mi je i zub. Wow! To je bila toliko teška borba‘‘, rekao je Goodridge.

‘‘To je bilo jako čupavo, morao sam samo raditi i raditi. Jako me boljelo. Bilo je tako čupavo. Izgubio sam od njega dvaput, ali borba je bila jako dobra i jako zabavna. Što se tiče druge borbe, isto to, samo još više bolno. Tada su me plaćali za bol‘‘, dodao je.

Goodridge je uistinu imao veliku karijeru, a neke od njegovih borbi pamtit ćemo zauvijek. U nastavku vam donosimo famoznu borbu protiv Feitose u kojoj je ostao bez zuba, a ona se dogodila u petom mjesecu 2005. godine:

Linker
06. rujan 2024 13:08