Regija

(FOTO) FNC-ov prvak u elitnom društvu: Nikola Joksović trenutno je na sparinzima s vrhunskim UFC-ovim borcem

Nikola Joksović

 SCREENSHOT/YOUTUBE/FNC
Prvak FNC-ove velter kategorije zaputio se ka Francuskoj gdje se priprema za nastavak svoje karijere

Jedan dan udaljeni smo od FNC-ovog eventa u Puli, a nešto više od dva mjeseca dijele nas do FNC-ovog spektakla koji će biti održan u zagrebačkoj Areni. Oba eventa ponudit će nastupe velike većine ponajboljih FNC-ovih boraca, ali jedno velike ime zasad nije u najavama za te evente.

Radi se o Nikoli Joksoviću, FNC-ovom prvaku velter kategorije. Prema neslužbenim informacijama, Joksović bi tijekom jeseni trebao nastupiti na jednom od evenata u režiji Ares FC organizacije, a upiše li pobjedu, dodatno će si otvoriti put ka UFC-u, najvećoj svjetskoj MMA organizaciji.

Neporaženi srpski velteraš (15-0) krupnim koracima gazi ka najvećoj svjetskoj pozornici, a posebno aktivan bio je tijekom 2022. i 2023. godine kada je upisao ukupno sedam nastupa. Joksović je ove godine nešto manje aktivan, što ne čudi jer je prošle godine odradio čak četiri meča.

Borac iz renomiranog srpskog tima Car Dušan Silni zasad je odradio jedan nastup u ovoj kalendarskoj godini. Početkom šestog mjeseca na FNC 17 eventu u Beogradu, Joksović je "submissionom" u drugoj rundi porazio Stefana Negucića. Bila je to nova potvrda Joksovićeve kvalitete i još jedan dokaz kako je Joksović kvalitetom zapravo prerastao regionalnu scenu i spreman je za veće stvari.

Preostaje nam vidjeti što će točno biti sljedeći koraci u njegovoj karijeri, a kako bi što spremniji dočekao tu fazu karijere, Joksović je potegnuo i do Francuske gdje se priprema u društvu jednog od ponajboljih UFC-ovih boraca lake kategorije.

Naime, Benoit Saint Denis (13-2-0, 5-2 UFC) objavio je fotografiju putem Instagram "storyja" na kojoj ga možete vidjeti u društvu Nikole Joksovića.

"Hvala ‘Raptor nutritionu‘ što mislite na sparing partnere kad dođu u moju kuću.", napisao je "BSD" u sklopu "storyja", a vidljivo je kako je Joksovića opskrbio kantom svoje sponzorske suplementacije.

image

Benoit Saint Denis i Nikola Joksović na treningu

Instagram (benoit Saint Denis)

Treninzi s ovakvim borcem sigurno će biti od velike koristi za Joksovića. Saint Denis je borac kojem se predviđaju jako velike stvari u UFC-ovoj lakoj kategoriji. Trenutno okupira 12. mjesto u poretku izazivača, a sve do trećeg mjeseca ove godine, Francuz je bio u sjajnom pobjedničkom nizu.

Saint Denis je imao pet pobjeda zaredom, a na UFC 299 eventu održanom u trećem mjesecu dobio je priliku za veliki iskorak. Dustin Poirier našao se na suprotnoj strani kaveza, a pobjedom nad legendom poput Poiriera, Saint Denis došao bi nadomak napada na titulu. Odličnu prvu rundu odradio je nekadašnji pripadnik francuskih specijalnih postrojbi, dominirao je Poiriera, ali kondicija ga je "izdala" u drugoj rundi, kao i manjak iskustva.

Poirier je odolio njegovim naletima, izdržao je silovite napade, a zatim je nokautirao Saint Denisa sredinom druge runde. Naknadno je Francuz otkrio kako se mučio s infekcijom stafilokoka što je značajno utjecalo na njegovu izvedbu, ali ne treba previše žaliti zbog poraza. Tijekom prve runde pokazao je da itekako može parirati borcima u rangu Poiriera, a iskustvo iz tog meča bit će mu zlata vrijedno u nastakvu karijere.

Svoja znanja i iskustva Saint Denis sada prenosi na Joksovića, ali ne sumnjamo kako i Joksović ima puno toga za pokazati francuskom kolegi. Suradnja na obostranu korist, a Saint Denis će svoje vještine ponovno prezentirati 28. rujna (deveti mjesec) na UFC-ovom eventu u Parizu. Čeka ga Renato Moicano, a njihov meč ujedno će biti i glavna borba večeri.

Kad je Joksović u pitanju, kao što smo već naveli, službene potvrde o sljedećem meču još nema, ali Joksović je sve bliže iskoraku na najveću scenu.

Linker
07. rujan 2024 23:53