Ostalo

‘Bosnian Menace‘ večeras na ispitu karijere; Legendarni Rodtang njegov je protivnik, čeka nas pravi vatromet

Rodtang (lijevo) vs. Denis Purić (desno)

 Screenshot (youtube, One Championship)
39-godišnji Muay Thai borac iz Bosne i Hercegovine mogao bi si otvoriti vrata napada na titulu

Velik meč, možda i najveći u dosadašnjoj karijeri večeras čeka Denisa Purića (41-12 Muay Thai, 8-5 MMA), bosanskohercegovačkog borca s kanadskom adresom. Purić je posljednjih nekoliko godina član ONE Championshipa gdje bilježi odlične rezultate u Muay Thaiju, a trenutno je u nizu od dvije uzastopne pobjede.

Slavlja nad Nhat Nguyenom i Jacobom Smithom dovela su Purića u priliku da se bori protiv Rodtanga Jitmuangnona (271-43-10). Ne moramo posebno predstavljati Rodtanga. 26-godišnji Tajlanđanin iza sebe ima više od 300 profesionalnih mečeva, jedan je od najatraktivnijih boraca na svijetu i aktualni je ONE-ov prvak muha kategorije (-135 ‘lbs‘ u ONE-u).

Rodtang i Purić borit će se tijekom noći s petka na subotu, u sklopu ONE 167 eventa. Zanimljivo je kako će se njihov meč održati prema kickboksačkim pravilima, što znači da Rodtangova Muay Thai titula nije u igri tijekom ovog meča.

U slučaju da se radilo o meču za titulu, Rodtang bi ostao bez pojasa čak i prije borbe. Naime, Tajlanđanin je jučer silno razočarao fanove i cjelokupnu organizaciju svojom nedisciplinom koja je došla do izražaja na službenom vaganju.

Naime, Rodtang se pojavio na vaganju teživši 3,5 ‘‘pounda‘‘ iznad gornje granice muha kategorije, a pao je i hidracijski test koji su ONE-ovi borci dužni proći. 25 minuta ostalo je Rodtangu do kraja službenog vaganja i legendarni borac znao je kako neće uspjeti proći vagu.

Dobio je Rodtang dodatno vrijeme kako bi prošao barem taj hidracijski test, ali bilo je jasno kako će se pojaviti još teži nakon što se rehidrira. Dva sata nakon završetka službenog vaganja, Rodtang se ponovno pojavio na vagi. Hidracijski test uspio je proći, ali vaga je pokazala 141,25 ‘‘pounda‘‘, što je čak 6,25 ‘‘pounda‘‘ (2,83 kg) iznad granice.

Unatoč ogromnom padu, Denis Purić pristao je boriti se protiv Rodtanga u ‘‘catchweightu‘‘. Svjestan je Purić da se radi o velikoj prilici, a iako razočaran nedisciplinom svog protivnika, Purić će u ranim subotnjim satima dijeliti borilište s legendom.

‘‘Bosnian Menace‘‘ najavio je kako u slučaju pobjede ‘‘dolazi po sve pojaseve‘‘, a pritom je prozvao Superleka, Rodtanga i Jonathana Haggertyja.

U svakom slučaju, jako velika prilika za Denisa Purića. 39-godišnji borac bliži se kraju svoje karijere, a pobjeda nad Rodtangom mogla bi mu otvoriti vrata koja se dosad nisu otvarala tijekom njegove karijere.

ONE 167 event održat će se u subotu (8.6.) s početkom u 2:00h ujutro. Meč Rodtanga i Purića sunaslovna je borba večeri i možete ih očekivati oko 5:00h ujutro.

Linker
26. lipanj 2024 08:23