Ostalo

Zločin koji traje se nastavlja i dalje: Roberto Soldić otvoreno traži meč, ONE Championship i dalje šuti

Ivan Dijaković i Roberto Soldić

 One Championship
Agonija hrvatskog borca se nastavlja i dalje bez očitovanja Chatrija i ONE-ovog menadžmenta

Roberto Soldić, jedan od najistaknutijih hrvatskih MMA boraca, frustriran je zbog manjka borbi pod okriljem ONE Championshipa. Njegov zadnji meč bio je u svibnju 2023. godine, što je za borca njegovog kalibra preduga pauza. U ranijoj fazi karijere kada je dominirao u KSW-u, Soldić se borio znatno češće, što mu je omogućavalo da stalno bude u vrhunskoj formi i na vrhuncu svog "zanata".

Zločin koji traje nastavlja se i dalje, pa Soldić opravdano vrši pritisak na svoju sadašnju organizaciju. Ovog puta je to učinio preko svog Instagram profila s kratkim natpisom "ONE, kada?"

image

Soldićev story

ROBERTO SOLDIć IG Roberto Soldić Ig

Njegov menadžer, Ivan Dijaković, jasno je izrazio nezadovoljstvo trenutnom situacijom, ističući kako je Soldić u vrhunskoj formi i željan novih izazova. Dijaković je dodao kako je frustrirajuće gledati talent poput Soldića kako stagnira zbog nedostatka prilika.

Ova situacija dolazi u trenutku kada ONE Championship, organizacija na čijem je čelu Chatri Sityodtong, prolazi kroz financijske izazove. Chatri, poznat po svojoj poslovnoj pronicljivosti i ljubavi prema borilačkim sportovima, suočava se s pritiskom da održi ravnotežu između pružanja kvalitetnih borbi i upravljanja financijama organizacije. Unatoč tome, Chatri se često ističe kao osoba koja vjeruje u borce i njihove sposobnosti te im citiramo "želi omogućiti najbolje borilačko okruženje na svijetu", što ovu situaciju čini još više zbunjujućom za Soldića i njegove navijače. Mnogi fanovi, dominantno iz Azije, često dovode u pitanje kredibilitet Chatrija. Već smo pisali o tome kako je azijski ekvivalent Dane Whitea na svom Instagram profilu organizirao "AMA" sesiju u kojoj je izbjegavao, pa čak i brisao komentare vezane za Soldića.

Financijski izazovi s kojima se ONE Championship suočava možda objašnjavaju zašto neki borci, poput Soldića, ne dobivaju prilike koje zaslužuju. Međutim, za borca Soldićeve kvalitete, ostajanje neaktivan predugo može ozbiljno utjecati na njegovu karijeru i motivaciju. Soldićeva situacija postavlja važna pitanja o tome kako borilačke organizacije tretiraju svoje talente i što se može učiniti kako bi se osiguralo da borci poput njega dobiju priliku za napredovanje i ostvarenje svojih potencijala.

Treba imati na umu da Soldić ima 29 godina i tek ulazi u svoje najbolje godine. Nadamo se da će ONE konačno shvatiti kakvog borca ima u rosteru, a do tada je na Robertu da bude strpljiv i da očuva "vatru" u sebi.

Linker
15. lipanj 2024 13:16