Ostalo

Brendan Loughnane ne žali jer nije završio u UFC-u: ‘Ne bih htio biti Bill Algeo‘

Brendan Loughnane

 Christopher Trim/Zuma Press/Profimedia
PFL-ov osvajač prošlosezonskog turnira u perolakoj kategoriji smatra da mu PFL pruža više od UFC-a

Brendan Loughnane (27-4-0) sredinom 2019. godine dobio je priliku nastupiti na Dana White‘s Contender Seriesu, a protivnik mu je bio Bill Algeo. Loughnane je u tom meču slavio jednoglasnom odlukom sudaca i prezentirao je dobru izvedbu, ali Dana White ipak mu nije uručio ugovor s UFC-om.

UFC-ov predsjednik prvotno je pojašnjavao kako ga je zasmetala činjenica da je Loughnane išao rušiti protivnika deset sekundi do kraja, odnosno nije išao po finiš, nego je igrao na sigurno. Dana je isticao da želi ‘‘ubojice‘‘ na DWCS-u i da jednostavno neka druga organizacija potpiše Loughnanea ako je tako dobar.

Engleski borac nije dugo tražio poslodavca i potpisao je ugovor s PFL-om. Pod okriljem PFL-a odradio je deset mečeva, a upisao je čak devet pobjeda. Prošle sezone osvojio je PFL-ov turnir u perolakoj kategoriji i jedan je od najboljih boraca u organizaciji. Sada, četiri godine nakon nastupa na DWCS-u, Loughnane se osvrnuo na činjenicu da nije završio u UFC-u, a navodno je i jako sretan zbog toga.

‘‘Uvijek pomislim na tipa s kojim sam se borio te večeri (Bill Algeo). On je sada potpisao novi ugovor na pet mečeva s UFC-om, a iza sebe ima nekoliko pobjeda (4-3 UFC). Ali to se svodi na pitanje ‘u čijoj poziciji bih radije bio? Želim li radije biti u svojoj trenutnoj poziciji ili bih radije bio Bill?‘. Mislim da bih radije ja. Zarađujem jako, jako dobar novac, prvak sam i dobivam poštovanje koje zaslužujem od ovog sporta.‘‘, istaknuo je Loughnane za MMA Fighting, a potom se dodatno dotaknuo UFC-a.

‘‘UFC je stroj i oni su glavna organizacija. Izgradili su ovaj sport na mnoge načine, ali sada Bellator i PFL također imaju sjajne rostere. Prvaci iz Bellatora, PFL-a, UFC-a, pa čak i ONE-a mogu se boriti međusobno i dobili bismo svakakve ishode. Nije me briga što drugi misle o tome. Svi polako hvataju korak u svijetu MMA-a i ostale organizacije postaju kompetitivne. Ovo je sjajno vrijeme za biti MMA-a borac i opcije se nude s više strana.‘‘, zaključio je Loughnane koji je još krajem 2012. godine odradio jedan UFC nastup, ali otpušten je nakon poraza od Mikea Wilkinsona.

33-godišnji Brendan večeras predvodi PFL 4 event i nastupa u drugom kolu ovosezonskog turnira. Sezonu je otvorio porazivši Marlona Moraesa tehničkim nokautom u drugoj rundi, a danas ga čeka meč protiv Jesusa Pineda. Loughnane je veliki favorit i očekuje se njegov ulazak u polufinale turnira.

Linker
19. travanj 2024 21:30