Ostalo

Bruno Cappelozza još jednom slavio nokautom, Deliju u finalu čeka veliki revanš

Bruno Cappelozza
 screenshot (YouTube, PFL)
Ante Delija će u finalu PFL-ovog turnira dobiti priliku uzvratiti Brazilcu za poraz

Nakon što je Ante Delija osigurao svoje mjesto u finalu PFL turnira pobjedom nad Denisom Goltsovim, saznali smo njegovog protivnika u finalu, kao i finalistice turnira ženske lake kategorije.

Hrvatskom borcu ispunit će se želja kakvu je imao već za polufinale. Ponovno će u borilište ući protiv Bruna Cappelozze, Brazilca koji ga je neugodno iznenadio u prvom kolu, savladavši ga nokautom na samom početku borbe. Da njegova pobjeda protiv Delije nije bila slučajna, Cappelozza je potvrdio u preostala dva turnirska nastupa.

Posebno impresivan bio je u svom polufinalu, gdje ga je čekao sjajni hrvač Jamelle Jones. Uspio je Cappelozza zadržati distancu koja mu odgovara i raditi sve veću štetu, čime je strpljivo priveo kraju prvu rundu, koju je uvjerljivo osvojio. Posao je završio nakon minute i pol akcije u drugoj. Dokaz koliko su njegovi udarci opaki je podatak da je na pod svog protivnika poslao direktom, a onda tamo lako završio. Iako se prije ovog turnira nije borio tri godine, zbog čega je na samom početku turnira bio proglašen jednim od većih autsajdera, Cappelozza je sve oduševio svojim kvalitetama. Svakako vrijedi navesti kako je sve pobjede u karijeri, a ovom serijom je tu brojku podigao na 13, ostvario nokautom.

U finalu ženske lake kategorije očekivano se našla Kayla Harrison. Genah Fabian nije je uspjela ugroziti na bilo kakav način. Zapravo, službena statistika otkriva da ju Novozelanđanka u četiri minute borbe nije niti jednom pogodila. Kayla je posao odradila na svoj standardni način. Dočekala je priliku za rušenje, odvela borbu u parter i tamo udarcima odradila posao do kraja.

Dvostruku zlatnu olimpijku u finalu će čekati Taylor Guardado, borkinja zanimljive priče. Ona je u turnir ušla s omjerom 0-1, vrativši se borbama nakon gotovo deset godina. Bila je tada jedna od najboljih amaterki u Americi, ali se povukla nakon što je zatrudnjela i rodila sina. Aktivirala se putem prošlogodišnjeg Phoenix Series turnira u Invicti. Tamo je slavila u prve dvije borbe, koje se zbog pravila nisu karakterizirale kao profesionalne, da bi onda bila poražena u finalu, ujedno njenoj prvoj službeno profesionalnoj borbi. Našla se na ovom turniru, gdje je s tri pobjede došla do šanse okušati se protiv Kayle. U polufinalu je podijeljenom sudačkom odlukom bila bolja od Mariane Morais.

Finalna ovosezonska PFL priredba održava se 27. listopada.

Linker
26. travanj 2024 00:46