Ostalo

Cain Velasquez vraća se u oktogon! Legendarnog teškaša na Bellatorovoj ćemo priredbi gledati u novoj ulozi

Cain Velasquez

 ETHAN MILLER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Ethan Miller/getty Images/profimedia
Bivši UFC-ov prvak u Pechanga Areni bit će u kutu Khabibovog rođaka Usmana Nurmagomedova

Cain Velasquez posljednji je MMA meč odradio protiv Francisa Ngannoua u veljači 2019. godine, nakon čega je objesio rukavice o klin. Četiri godine i osam mjeseci kasnije, legendarni teškaš ponovno će zakoračiti u oktogon - no ovog puta u nešto drugačijoj ulozi. Velasquez će, naime, na subotnjoj Bellator 300 priredbi u San Diegu, biti u kutu Usmana Nurmagomedova (17-0).

Bivšem UFC-ovom teškaškom prvaku, kojeg u siječnju očekuje sudski proces zbog optužbi za pokušaj ubojstva s predumišljajem, sud je dopustio da sutra bude u kutu Khabibovog rođaka i njegovog kolege iz American Kickboxing Academyja u San Joseu, a vijest je potvrdio i Andy Foster, izvršni direktor Državne atletske komisije Kalifornije.

"Bit će u kutu. U posjedu smo sudskog naloga koji mu to dozvoljava", rekao je Foster za za MMA Fighting.

Velasquez će tako pojačati tim Usmana Nurmagomedova, koji će u glavnoj borbi večeri braniti titulu prvaka Belattorove lake kategorije protiv Amerikanca Brenta Primusa (12-3). Bit će to njegovo prvo pojavljivanje na nekoj MMA priredbi otkako je u ožujku prošle godine optužen za pokušaj ubojstva. Cainu se, podsjetimo, na teret stavlja da je pucao na vozilo Harryja Goulartea, čovjeka koji je optužen za seksualno zlostavljanje djece, između ostalog i Velasquezovog sina. Tom prilikom, Goularteov očuh, Paul Bender, koji se nalazio s njim u istom vozilu, zadobio je prostrijelnu ranu. Zbog svega navedenog, američki borac proveo je osam mjeseci u pritvoru, prije nego je u studenom pušten na slobodu uz jamčevinu.

"To je drugačije nego kad mi je Khabib u kutu, imate osjećaj kao da je planina iza vas. Jako mi je drago da će mi Cain biti u kutu, tijekom cijelog pripremnog kampa mi je davao odlične savjete", rekao je Usman uoči okršaja s Primusom.

Linker
02. svibanj 2024 04:17