Ostalo

Cedric Doumbe pojasnio kontroverzan prekid svog posljednjeg meča: ‘Goddard treba biti muškarac i priznati pogrešku‘

Cedric Doumbe

 PFL Europe via Bestimage/Bestimage/Profimedia
Francuski borac na uistinu nesvakidašnji način upisao je prvi poraz u MMA karijeri

Cedric Doumbe, bivši dvostruki prvak u Gloryju, ovog je vikenda odradio svoj drugi nastup za PFL u meču protiv Baissangoura Chamsoudinova bolje poznatim pod nadimkom „Baki“.

Borba je kako znamo, završila vrlo kontroverzno. Sudac Marc Goddard, zaustavio je borbu u trećoj rundi nakon Doumbeovih gestikulacija da je nešto krenulo po zlu po pitanju njegovog stopala. Kasnije saznajemo kako se radilo o krhotini stakla koja mu se zaglavila u stopalu te Doumbe doživljava svoj prvi poraz u MMA-u.

"Na početku, ako vidite snimku, pokušao sam ukloniti (iver) sam, drugom nogom", rekao je Doumbe gostujući u MMA Houru kod Ariela Helwanija, a zatim je dodatno pojasnio.

“Nije išlo, pa sam onda podigao ruku, razgovarao sa sucem i rekao ‘imam nešto pod nogom’ jer nisam znao kako se kaže iver (na engleskom jeziku). Rekao je: ‘Nemoj stati, nemoj stati. Nastavi. Tučnjava.’ Onda sam rekao, OK, on ne želi razumjeti. Ne želi ni slušati. Pa sam nastavio. Vratio sam se u borbeni stav.“

Isto tako, Doumbe je razgovarao i s protivnikom u tom trenutku koji nije ni sam znao kako reagirati.

„Dobro, mogu ga sam ukloniti, ali ne želim da me šutne nogom u glavu. Znam da on nije takav tip. Zatim sam ga pogledao i on je vidio da nešto nije u redu s mojom nogom i rekao je: "Što nije u redu?" Odgovorio sam (na francuskom jeziku): ‘Imam iver ispod stopala, nervira me.’, na što mi je ‘Baki‘ rekao: ‘Samo ga makni!’ A onda je on razgovarao sa sucem i rekao je nešto poput: ‘Neka makne tu stvar.’ Tada sam i ja stao, gledajući u suca, a onda je Goddard prekinuo borbu.“, pojasnio je Cedric.

Nakon smirivanja strasti, Doumbe se obratio Helwaniju kako bi odradili ovaj intervju i dodao je kako se sve činilo poput lošeg sna. Doumbe je ljutit i na suca Marca Goddarda te smatra kako je Goddard ‘‘ukrao borbu‘‘, a također naglašava kako zna da borbu nije izgubio, iako u službenom zapisniku piše poraz te da ga upravo to i dalje ‘‘grebe‘‘. Doumbe nadalje potvrđuje da se planira žaliti na spornu odluku kako bi pretvorio svoj prvi poraz u ‘‘No-contest‘‘ i očekuje instantni revanš s ‘‘Bakijem“.

"Naravno da sam zainteresiran, jer sam pobjeđivao u borbi - ja sam muškarac", rekao je Doumbe. “Da sam u ‘Bakijevoj‘ situaciji, da kažem, ‘Cedric Doumbe je dobio borbu zbog ivera’, rekao bih: ‘Ne, ne diži moju ruku. Nisam pobijedio u borbi. Želim revanš. Želim se boriti s njim jer znam da ga mogu pobijediti. Želim ga stvarno pobijediti, a ne ovako.‘ Nije fer“, rekao je Cedric Doumbe.

U nastavku razgovora s Helwanijem, Doumbe je istaknuo kako je ‘‘jako tužan‘‘ zbog takvog prekida borbe, a također je istaknuo kako je ‘‘Baki‘‘ taj koji je započeo razgovor s Goddardom nakon kojeg je uslijedio prekid borbe. Doumbe je pozvao suca Marca Goddarda ‘‘da bude muškarac i prizna pogrešku‘‘.

Sve u svemu, vrlo nezadovoljavajuć prekid velikog meča i vjerujemo da će PFL ugovoriti revanš. Doumbeov kompletan osvrt na ovu situaciju pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
23. travanj 2024 02:33