Ostalo

Chad Mendes se umirovio nakon poraza od Alvareza: ‘Više ne trebam ovo sr**e‘

Mendes vs. Alvarez

 Bkfc
Sa svojih 37 godina sigurno može pružiti još koju odličnu borbu, no to mu ni sa financijske strane vjerojatno više nije potrebno

Iako nije dugo trajala, BKFC karijera Chada Mendesa je sinoć došla svome kraju. Bivši UFC-ov izazivač za titulu je sinoć na BKFC 41 priredbi odradio svoj drugi nastup, a suparnik mu je bio legendarni Eddie Alvarez. Bio mu je to prvi poraz u boksu golim šakama, a izgleda i posljednji jer tu namjerava stati.

37- godišnji Mendes je noćas vrlo tijesno izgubio, no Alvarez je ipak pošteno pobijedio. Oba borca su se u jednom trenutku našla u nokdaunu, ali unatoč kompetitivnom meču Mendes smatra da mu to više ne treba:

‘‘Imao sam uspona i padova s ovim, a od UFC-a sam se umirovio još 2018. godine. Još tad sam bio istinski gotov. Cijelu svoju dušu i srce sam dao u ovaj biznis i sad sam samo počeo trošiti dragocjeno vrijeme s obitelji‘‘, rekao je Mendes na press konferenciji.

‘‘Više se nemam želje boriti, ali kad je nešto ovakvoga ispalo protiv Alvareza, novac je također bio dosta dobar. Ovo je nešto novo za mene pa me i uzbuđivalo. Bio sam gotov i nakon prve borbe, ali onda je došla ponuda za Alvareza. Pristao sam ali sam rekao da je ovo moja oproštajna borba. Jednostavno ne trebam raditi ovo sr**e više. Zabavno je, ali sad sam samo sebičan. Imam obitelj koja me voli. Ali čovječe, ovo je bila vraška borba‘‘, zaključio je Mendes.

Iako je šteta što ovog atraktivnog borca više nećemo gledati u borilištu, njegovi razlozi za umirovljenje su i više nego legitimni. Sa svojih 37 godina sigurno može pružiti još koju odličnu borbu, no to mu ni sa financijske strane vjerojatno više nije potrebno.

Linker
16. travanj 2024 19:53