Ostalo

Chatri potvrdio je ONE Championship odbio kupiti Bellator, rekao da im je jedina prava konkurencija UFC

 Chatri Sityodtong 

 Christopher Colon/Zuma Press/Profimedia
Realnost je takva da je UFC dominantan i na zapadu i na istoku, iako ONE sigurno ima potencijala postati dominantan na istoku

Već se nekoliko mjeseci intenzivno govori o prodaji Bellatora, no izgleda da nema previše kandidata za kupnju ove organizacije. Dana White je rekao kako ne dolazi u obzir da UFC kupi Bellator, a jučer je čelni čovjek ONE Championshipa, Chatri Sityodtong, rekao kako ni azijski gigant ne namjerava isto učiniti.

PFL je za sada najizgledniji kandidat, iako je bilo govora da bi to mogao biti i ONE Championship. Chatri je jučer rekao kako to ne dolazi u obzir, a kao glavni razlog je naveo činjenicu kako smatra da je ONE sada globalni brend i da smatra kako im Bellator ne treba.

‘‘Vjerujemo da je prirodni rast najbolji put za ONE Championship. Druge organizacije možda osjećaju potrebu da se spajaju ako im nešto nedostaje. Kada govorim iz perspektive ONE Championshipa, ja vjerujem da smo mi već globalni brend‘‘, rekao je Sityodtong za Front Office Sports.

‘‘Stvarnost je takva da kad pogledate borilački sport globalno, postoje samo dvije gorile od 500 kilograma; a to su UFC i ONE. UFC je dominantan na zapadu, dok je ONE Champiosnhip dominantan na istoku‘‘, dodao je.

Realnost je takva da je UFC dominantan i na zapadu i na istoku, iako ONE sigurno ima potencijala postati dominantan na istoku. ONE ulaže velika sredstva u rast organizacije, a kupnja Bellatora im se jednostavno ne uklapa u plan da počnu dominirati azijskim tržištem. Svakako će biti zanimljvo za vidjeti tko će na kraju kupiti Bellator, iako je već odavno izgledno da je PFL jedini istinski zainteresiran za tu promociju.

Linker
03. svibanj 2024 13:55