Ostalo

Johnny Eblen ‘posuo se pepelom‘ zbog nasrtaja na Leona Edwardsa: ‘Iskreno se nadam da će poraziti Colbyja‘

Johnny Eblen

 Screenshot (youtube, Bellator)
Prvak Bellatorove srednje kategorije pojasnio je razloge sukoba s UFC-ovim prvakom

Fantastičan nastup pružio je Johnny Eblen (14-0) proteklog vikenda na Bellator 299 eventu u Dublinu. Bellatorov prvak srednje kategorije upisao je drugu obranu pojasa porazivši Fabiana Edwardsa brutalnim nokautom u trećoj rundi.

Nažalost, ono što je uslijedilo nakon meča, donekle je zasjenilo sjajnu izvedbu Johnnyja Eblena. Burno je Eblen slavio nakon što je ostavio Edwardsa nokautiranog na tlu, a nekoliko trenutaka kasnije Eblen se pokušavao i fizički obračunati s Fabianovim bratom, Leonom Edwardsom.

Leon Edwards također je bio voljan za sukob, ali srećom, osiguranje nije dopustilo da dođe do eskalacije ovog sukoba. Ne trebamo previše pojašnjavati tko je Leon Edwards, jer radi se o UFC-ovom prvaku velter kategorije. S obzirom da Eblen nastupa u Bellatoru, organizaciji koju mnogi smatraju ‘‘drugom ligom‘‘ u odnosu na UFC, ne čudi da se prvak htio dokazati i protiv jednog od najboljih boraca ‘‘prve lige‘‘, odnosno UFC-a.

Nedugo nakon verbalnog sukoba, Eblen se ipak rukovao s braćom Edwards, a na konferenciji za medije pojasnio je zašto se tako okomio i na Leona Edwardsa.

‘‘Mnoštvo emocija, brate. Njegov brat (Fabianov brat) odličan je borac. Iskreno se nadam da će poraziti Colbyja (Covingtona). Mrzim Colbyja i taj tip je užasan. Ali da, rado bih se borio i s Leonom također. On je jedan od najboljih tipova na svijetu, a ja želim dokazati da sam najbolji. Morate se boriti sa svima. On trenutno nije u mojoj težinskoj kategoriji, ali možda pređe u srednju kategoriju. Međutim, otišao sam do njega i rekao sam mu: ‘Oprosti, ponijele su me emocije‘. Izgladio sam situaciju i nemam ništa protiv njega. Samo se želim boriti s njim.‘‘, rekao je Eblen.

Naravno, da bi se borio s Leonom Edwardsom, Johnny Eblen morao bi potpisati ugovor s UFC-om. Posljednjih mjeseci sve se više priča o prodaji Bellatora, a ukoliko dođe do prodaje ili gašenja organizacije, ne sumnjamo da će UFC pokazati velik interes za najboljim Bellatorovim borcima. Johnny Eblen svakako je jedan od najboljih boraca na cijelom Bellatorovom rosteru, ako ne i najbolji.

Linker
02. svibanj 2024 22:12