Ostalo

Chatri se obratio javnosti nakon smrti Victorije Lee: ‘Bila je nevjerojatan talent, ali i puno više od toga‘

Victoria Lee

 Screenshot (youtube, One Championship)
ONE Championship organizacija ostala je bez jako talentirane borkinje, ali i jako dobre osobe

Smrt mlade Victorije Lee šokirala je MMA javnost. Radi se o 18-godišnjoj borkinji s Havaja pred kojom je bila blistava budućnost u MMA-u i ONE Championshipu, ali njen život završio je 26. prosinca (12. mjesec) 2022. godine.

Njena sestra Angela Lee prije dva dana podijelila je vijest o smrti svoje 18-godišnje sestre, a mnogi su ostali zatečeni. Zasad nije poznat točan uzrok smrti i kako je do toga došlo, a treba poštovati i odluku obitelji da zasad ne govore javno o tome.

Brojna poznata MMA lica izrazila su sućut obitelji Lee, Angeli i Christianu Leeju koji nastupaju u ONE-u, kao i ostatku njihove obitelji, a javno se oglasio i ONE-ov predsjednik, Chatri Sityodtong.

‘‘Srce mi je slomljeno zbog smrti Victorie Lee. Upoznao sam Victoriu kad je imala 11 godina. Gledao sam ju kako cvijeta kroz godine kao borkinja, ali i kao ljudsko biće. Uvijek sam razmišljao o tome koliko je bila mudra, domišljata i nesebična za svoje godine. Naravno, bila je nevjerojatan borilački talent još onda, ali primjećivao sam da je ona i puno više od toga. Victoria je imala čisto srce od zlata i briljantan um. Uvijek je prvo mislila na druge, pa tek onda na sebe. Htjela je iskoristiti svoj život kako bi pomagala drugima. Uvijek ću pamtiti Victoriju po njenoj prekrasnoj i dragocjenoj duši. Počivaj u miru, Victoria. Nedostajat ćeš nam, a ljubav, molitve, snagu i svjetlo šalejm Kenu, Jewelz, Angeli, Christianu, Adrianu i svima njihovim bližnjima. Uistinu sam slomljen zbog vašeg gubitka. Neka vas Bog blagoslovi.‘‘, poručio je Chatri u svojoj poruci za obitelj Lee koju je objavio putem Facebooka.

Victoria Lee debitirala je u profesionalnom MMA-u još u drugom mjesecu 2021. godine. Tri nastupa odradila je u toj kalendarskoj godini i upisala je tri pobjede. Prvu pobjedu ostvarila je još kao 16-godišnjakinja, a ostale dvije upisala je nakon što je proslavila 17. rođendan. Sva tri puta pobijedila je prekidom i velika karijera bila je pred njom.

Prava šteta što je MMA svijet izgubio tako talentiranu borkinju, a sudeći prema riječima onih koji su ju dugo poznavali, svijet je izgubio i jako dobru osobu.

Počivaj u miru Božjem, Victoria Lee.

Linker
23. travanj 2024 15:11