Ostalo

Ugovorena je trilogija Demetriousa Johnsona i Adriana Moraesa: ONE prvi put dolazi u SAD!

Demetrious Johnson vs. Adriano Moraes

 Instagram (one Championship)
Najbolja azijska borilačka organizacija munjevito se širi na američko tržište

Nakon dva vrlo zanimljiva eventa održana proteklog vikenda, ONE Championshipu slijedi pauza sve do sljedeće godine, točnije do 14. siječnja (1. mjesec). Program njihovih evenata tada se nastavlja ONE on Prime Video 6 eventom, a danas je stigla zanimljiva informacija u vezi ONE on Prime Video 10 eventa koji će se održati 5. svibnja (5. mjesec) sljedeće godine.

Istina, daleko je taj event, ali iz ONE-a dolazi vijest da će taj event predvoditi trilogija između Demetriousa Johnsona i Adriana Moraesa. Radi se o borbi za prvaka ONE-ove muha kategorije (-135 ‘lbs‘), a trenutni omjer u međusobnim obračunima ove dvojice iznosi 1-1.

Adriano Moraes brutalno je nokautirao Demetriousa Johnsona u njihovom prvom međusobnom obračunu koji se održao u četvrtom mjesecu prošle godine. Moraes je sjajno iskoristio pravilo ONE-a koje dopušta udarce koljenom u glavu protivnika koji je na tlu i nokautirao je ‘‘Mighty Mousea‘‘ koji na takva pravila nije u potpunosti bio naviknut s obzirom da su takvi udarci nedozvoljeni u UFC-u.

Revanš ove dvojice vrhunskih boraca održan je krajem osmog mjeseca ove godine. Maestralan nastup pružio je ‘‘Mighty Mouse‘‘ u revanšu i nokautirao je Moraesa u četvrtoj rundi borbe. Brazilac je inače osjetno fizički veći i ima veliku prednost u tom segmentu, ali Demetrious Johnson po tko zna koji put demonstrirao je svoju maestralnu tehniku i borilački IQ te je došao do pobjede protiv jako opasnog protivnika.

Trilogija ima smisla s obzirom na ishode prve dvije borbe i gledat ćemo ju u petom mjesecu 2023. godine. Moraes i Johnson spadaju među najbolja i najzvučnija ONE-ova imena kad je MMA u pitanju i radi se o fantastičnoj borbi za predvoditi event predviđen za američko tržište.

Moraes i Johnson zapravo su predvodili ONE on Prime Video 1 event s kojim je započela ONE-ova suradnja s Amazon Prime servisom, a njih dvojica predvodit će i deseti takav event. Priredba će se održati u Broomfieldu blizu Denvera, a radi se o prvom ONE-ovom eventu na području Sjedinjenih Američkih Država.

Linker
26. travanj 2024 23:51