Ostalo

Chatri tvrdi da je Ngannou tražio mjesto u upravnom odboru, ‘Predator‘ ekspresno uzvratio na optužbe

Chatri Sityodtong (lijevo) i Francis Ngannou (desno)

 Screenshot (youtube, Mma Fighting; Francis Ngannou)
Predsjednik ONE Championship iznio je svoju stranu priče o pregovorima s bivšim UFC-ovim prvakom

Nadao se Chatri Sityodtong kao predsjednik ONE Championshipa da će uspješno dovesti Francisa Ngannoua pod okrilje svoje organizacije, ali to mu ipak nije pošlo za rukom. Chatri je prije nešto više od tjedan dana razgovarao s Chaelom Sonnenom i otkrio je kako su u pregovorima s Francisom.

‘‘Mislim da Francis donosi faktor uzbuđenja sa svojom nokauterskom snagom. Vjerujem da velike vijesti o njemu uskoro dolaze, neovisno radi li se o MMA-u ili o boksu. Volim Francisa i on je dobra osoba, ali ja ne znam gdje će on završiti. Mogu potvrditi da smo u pregovorima i to je to. On ima jako puno ponuda. Mi nismo još dali svoju konačnu ponudu, a u pregovorima smo posljednjih nekoliko mjeseci. Sastavljamo našu konačnu ponudu.‘‘, rekao je Chatri u razgovoru sa Sonnenom.

Dalo se uočiti uzbuđenje ONE-ovog predsjednika na samu pomisao o potpisivanju bivšeg UFC-ovog prvaka teške kategorije, ali čekala se konačna ponuda. Nekoliko dana kasnije, Chatri se sastao s Francisom, ali nakon sastanka koji je potrajao gotovo tri sata, dvije strane nisu uspjele dogovoriti zajedničku suradnju.

‘‘Gotovo tri sata sam bio na sastanku s Francisom. Odlučili smo da odustajemo od ponude za usluge Francisa Ngannoua. Nakon pomnog razmatranja, odlučili smo da nećemo dati svoju konačnu ponudu. Francis je dobar čovjek i prvak, a ja mu želim nastavak uspjeha i sreće. Na kraju dana, nisam osjećao da smo Francis i ja u potpunosti usklađeni kad su u pitanju stvari koje nemaju veze s financijama. Ništa osobno, samo nismo dovoljno usklađeni.‘‘, rekao je Chatri u ponedjeljak za South China Morning Post.

Mnogi su se zapitali što je točno Ngannou tražio, ako već financije nisu bile problem. Nismo dugo morali čekati da se Chatri Sityodtong otvori medijima i iznese svoju stranu priče po pitanju ovih pregovora.

‘‘On (Ngannou) je tražio mjesto u upravnom odboru, kao i mogućnost da odlučuje o plaći svojih protivnika. Ponudili smo mu 20 milijuna američkih dolara, ali nije mu bilo dovoljno. Htio je da ispunimo i sve ove ostale zahtjeve koji se ne tiču financija, a nemaju niti smisla. Očito je da mu ne možemo dati mjesto za stolom u upravnom odboru, to nema nikakvog smisla. On bi bio poput ribe na suhom.‘‘, otkrio je Chatri i svojim izjavama je priskrbio mnoštvo kritika na račun Ngannoua.

Ipak, tko pomnije prati Chatrija Sityodtonga i njegovo javno djelovanje, s dozom rezerve je uzeo ove izjave. ONE-ov predsjednik poznat je po iznošenju netočnih i senzacionalističkih informacija, pa stoga ne čudi ako se time poslužio i ovaj put.

Dojam je da Chatri pokušava javno predočiti da je ONE toliko financijski moćan te su bili spremni ponuditi 20 milijuna dolara za Ngannoua. Međutim, do suradnje nije došlo zbog nekih razloga u koje je podosta teško povjerovati.

Scott Coker kao Bellatorov predsjednik i Dave Feldman kao predsjednik BKFC-a također su pregovarali s Ngannouom i otvoreno su priznali kako do dogovora nije došlo zbog novca. Ngannou je previše tražio, a Bellator i BKFC nisu bili spremni platiti istu tu cifru. Nije bilo niti riječi o nekakvim drugim nerealnim zahtjevima, sve do pregovora između Chatrija i Ngannoua. Velika je mogućnost da Chatri jednostavno ne želi priznati da ONE Championship nema toliku financijsku moć i Ngannou im je preskup u ovom trenutku.

Nedugo nakon što je Chatri izašao u javnost sa svojim optužbama na račun ‘‘Predatora‘‘, oglasio se i sam Ngannou putem svojih društvenih mreža. Kamerunac nije zasad dao neko opširnije priopćenje, ali njegova poruka više je nego jasno. Ngannou svojom objavom aludira na dvoličnost ‘‘nekih promotora‘‘, a jasno je da misli na ONE-ovog predsjednika.

Nadamo se da će Ngannou izaći s detaljnom verzijom svoje priče, ali još više se nadamo da će Francis konačno pronaći novog poslodavca/poslovnog partnera te da ćemo ga što prije gledati unutar borilišta. Šteta je da takav borac provodi ovoliko vremena neuspješno pregovarajući oko novog angažmana.

Linker
24. travanj 2024 01:57