Ostalo

(VIDEO) Po uzoru na Mikea Tysona: Brazilski borac diskvalificiran nakon što je protivnika ugrizao za uho

Thiago Oliveira (donji) i Erkin Darmenov

 Screenshot (youtube, Octagon Tv)
Bivši Bellatorov borac poslužio se nesportskim potezom kako bi lakše došao do pobjede gušenjem

Podosta bizarna situacija dogodila se proteklog vikenda na Octagon 44 eventu održanom u Almatyju, glavnom gradu Kazahstana. Brazilac Thiago Oliveira (16-10-0) bio je uparen s domaćim predstavnikom Erkinom Darmenovim (13-5-0) i meč je prvotno dobio ‘‘submissionom‘‘.

Oliveira je pritisnuo Darmenova uz ogradu kaveza, zatim ga je pogodio udarcem koljenom koji je vjerojatno odsjeo na međunožju domaćeg borca. U nastavku akcije, Oliveira je uspio odvesti borbu u parter, zauzeo je kontrolu leđa svom protivniku i 19 sekundi prije kraja prve runde došao je do pobjede stražnjim gušenjem.

Darmenov i njegov tim žestoko su protestirali navodeći da je Oliveira ugrizao Darmenova za uho, prije nego je uspio zaključati gušenje. Pregledana je snimka i potvrđene su optužbe od strane Darmenova. Oliveira uistinu jest učinio potez jako sličan onom koji je učinio i Mike Tyson sada davne 1997. godine u meču protiv Evandera Holyfielda.

Na snimci je jasno vidljivo kako je Oliveira ugrizao svog protivnika, a to mu je omogućilo da dođe do gušenja. Nastao je metež nakon što je meč završio, ali pravda je ubrzo zadovoljena i Oliveiri je pobjeda poništena.

Ne samo da je Brazilac ostao bez pobjede, nego je meč izgubio diskvalifikacijom zbog nesportskog poteza. Ljutiti Brazilac napustio je kavez prije samog čitanja sudačke odluke, ali poraz je i više nego zaslužio.

To mu je inače šesti uzastopni poraz, a radi se o borcu koji je 2019. godine nastupio i pod okriljem Bellatora. Jon Manley porazio ga je jednoglasnom odlukom sudaca na Bellator 231 eventu.

Što dodati, osim preporučiti da pogledate snimku nesvakidašnjeg poteza. Video se nalazi ispod teksta, a sporna sekvenca započinje od 4:15:12.

Linker
24. travanj 2024 05:54