Ostalo

Conor McGregor najavio je kandidaturu za predsjednika Irske: ‘Ja sam jedina logična opcija‘

Conor McGregor

 Joel Marklund/Zuma Press/Profimedia
McGregor je krajem prošle godine naznačio svoje predsjedničke ambicije, a sada je otišao korak dalje

Conor McGregor objavio je ranije danas (četvrtak, 5. rujna) svoju kandidaturu za predsjednika Irske.

Bivši dvostruki UFC prvak sebe je nazvao ‘‘jedinom logičnom opcijom‘‘ na predstojećim izborima 2025. godine.

Na društvenoj mreži X, nekadašnjem Twitteru, poznati Irac posebno se okomio na Dail (kuću irskog parlamenta):

‘‘Kao predsjednik, imam ovlast sazvati Dail i raspustiti ga.‘‘, napisao je McGregor. ‘‘Kao što sam već rekao, imao bih sve odgovore koje narod Irske traži od ovih pljačkaša radnog čovjeka, ovih narušitelja obiteljskih vrijednosti, ovih uništavatelja malih poduzeća, i tako dalje, i tako dalje! Ovi prevaranti na pozicijama moći bit će pozvani da odgovaraju narodu Irske i to bih ostvario do kraja dana. Ili bih bio prisiljen raspustiti Dail u cijelosti. Zaustavite vlak do tada. Narod Irske zaslužuje odgovore koje traži. Bez okolišanja. To bi bila moja moć kao predsjednika. Vrlo dobro znam. Irskoj je potreban aktivan predsjednik koji je u cijelosti u službi naroda Irske. To sam ja. Ja sam jedina logična opcija. Godina 2025. dolazi…‘‘

McGregor je krajem 2023. godine naznačio svoje predsjedničke ambicije. Rekao je da su njegovi prioriteti politike usmjereni na ‘‘pravi propust u nacionalnoj sigurnosti‘‘ i deportaciju ilegalnih imigranata. Ono što mu ne ide u prilog je njegov dug popis prekršaja uključujući niz napada, prekršaja u vožnji, a i optužbe za seksualni napad ne zvuče dobro.

Kako bi njegova kandidatura postala službena, McGregor mora biti nominiran od strane najmanje 20 članova irskog zakonodavnog tijela ili četiri administrativne županije. Trenutni predsjednik Irske, Michael D. Higgins, obnaša svoj drugi mandat i nije u mogućnosti za ponovno biranje.

Linker
13. rujan 2024 21:42