Ostalo

Conorov trener pravi je pionir MMA-a u Irskoj: Kavanagh je prije 23 godine odradio prvi MMA meč na irskom tlu

John Kavanagh (lijevo) i Andrew Burrows (desno)

 Facebook (john Kavanagh)
Glavni trener poznatog SBG Gyma naišao je na borca s kojim se borio sada već davne 2000 .godine

Borilački sportovi, posebno boks i MMA, uživaju veliku popularnost među Ircima. Conor McGregor najpopularniji je MMA borac u povijesti tog sporta, dok je boksačica Katie Taylor jedna od najboljih boksačica koje su kročile ovim planetom.

Mnoštvo je velikih irskih boraca koje bismo mogli nastaviti nabrajati, ali osvrnut ćemo se na nešto drugo, točnije na same početke MMA-a u Irskoj. John Kavanagh, poznat kao trener Conora McGregora, na društvenim mrežama podijelio je zanimljivu povijest irskog MMA-a.

‘‘Trepnete i 23 godine prolete! Kakvo lijepo iznenađenje je naići na uvijek opasnog Andrewa Burrowsa. Točno 23 godine prošle su otkako smo ispisali povijest boreći se jedan protiv drugog u prvoj profesionalnoj MMA borbi na irskom teritoriju, u studenom (11. mjesec) 2000. godine. Za visoku cijenu od pet funti mogli ste sjediti odmah do ringa.‘‘ napisao je Kavanagh putem svog Facebook profila.

Kavanagh se fotografirao zajedno sa svojim nekadašnjim rivalom, a priložio je i fotografiju plakata za njihov meč održan prije 23 godine. Kavanagh je napisao kako je to bio prvi meč održan na irskom teritoriju, ali da budemo precizniji, borba se održala unutar granica Sjeverne Irske. Radi se o zasebnoj državi, ali na Sjeverna Irska i Irska nalaze se na istom otoku.

Meč između Burrowsa i Kavanagha nije upisan na Sherdogu, niti na Tapologyju. Niti jedan od njih nije naveo tko je pobijedio u tom meču, ali sudeći prema komentaru na Burrowsovoj Instagram objavi, Kavanagh je izašao kao pobjednik. Naime, jedan od Burrowsovih pratitelja napisao je:

‘‘Ti bi pobijedio u revanšu?‘‘, na što je Andy odgovorio kako ne bi pristao na takvu okladu.

Nije pretjerano niti bitno tko je pobijedio, nego je zanimljivo prisjetiti se kako je MMA nekoć kotirao u Irskoj, a kako kotira danas. John Kavanagh pravi je pionir tog sporta u Irskoj, a njegova SBG dvorana proizvela je mnoštvo profesionalnih MMA boraca. Kavanagh je nekoć postavljao temelje irskog MMA-a, a danas uživa u plodovima.

Linker
27. travanj 2024 18:05