Ostalo

Cristiano Ronaldo odgovorio: boks ili mješovite borilačke vještine?

Anthony Joshua, Cristiano Ronaldo i Turki Alalshikh

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Portugalska nogometna ikona viđena je u prvim redovima na velikim boksačkim priredbama

Nakon što je prisustvovao velikim i značajnim boksačkim događajima u Saudijskoj Arabiji tijekom posljednjih nekoliko godina, nogometna ikona Cristiano Ronaldo iznio je svoje mišljenje o uvijek aktualnom pitanju: mješovite borilačke vještine ili boks?

Ronaldo, bivša nogometna zvijezda španjolskog Real Madrida i britanskog Manchester Uniteda, trenutno igra u Saudijskoj Arabiji za nogometnu momčad Al Nassr, gdje je postigao 50 golova otkako je prije dvije godine napustio Old Trafford.

Prošle godine je viđen u društvu najpopularnijeg MMA borca i bivšeg UFC prvaka u dvije kategorije, Conora McGregora, kako sjedi uz ring na debitantskom boksačkom meču Francisa Ngannoua protiv bivšeg prvaka teške kategorije Tysona Furyja.

Bio je prisutan i na povijesnoj borbi za ujedinjenje svih naslova, meču između Oleksandra Usyka i gore spomenutog Furyja zajedno sa saudijskim boksačkim promotorom Turkijem Alalshikhom.

Unatoč prisustvovanjima na velikim boksačkim priredbama, čini se da iskusni portugalski napadač ipak preferira MMA prije nego plemenitu vještinu.

Osim što je odabrao MMA umjesto boksa, Ronaldo tvrdi da bi također radije gledao NBA umjesto NFL-a, tenis umjesto golfa i Formulu 1 umjesto motociklističkog MOTOGP-a.

Linker
13. rujan 2024 10:50