Ostalo

Cro Cop ponovno oduševio lijepom gestom: ‘Našao sam ovu ‘mrvicu‘ na cesti i osigurat ću joj dom kakav zaslužuje‘

Mirko Filipović i pas kojem traži udomitelje

 Screenshot (facebook, Mirko Filipović)
Pomozite Mirku "Cro Copu" Filipoviću da pronađe vlasnike malenog psića

Hrvatski velikan slobodne borbe, Mirko "Cro Cop" Filipović nekoć je bio uistinu zastrašujuća pojava unutar ringa i kaveza. Njegovi "kickovi" jedno su od najrazornijih oružja kojima smo svjedočili u svijetu MMA-a, a "Cro Cop" je godinama kotirao kao ponajbolji svjetski teškaš.

Mirko se 2019. godine povukao iz profesionalnog sporta zbog zdravstvenih problema, ali kavez i ring nisu jedina mjesta na kojima Mirko može oduševiti svoje fanove. Legendarni hrvatski borac poznat je i po svom humanitarnom karakteru koji se posebno očituje kad su u pitanju napušteni psi.

Nebrojeno puta Mirko je pronašao napuštene pse koje bi zbrinuo u svom domu, a zatim bi dao sve od sebe da im pronađe udomitelje. Neke od pasa zadržao je u svom domu, ali psa kojeg je jučer pronašao na cesti ipak neće moći zadržati. Mirko je naime ponovno pronašao napuštenog psića, a detalje je podijelio na svom Facebook profilu.

"Jučer sam na cesti ispred kuće na Borčecu našao ovu mrvicu kako izbezumljeno luta. Mješanac pinča vjerojatno. Nahranio sam ju i odveo kod veterinara, ali čip nema. Uhranjena je i jako njegovana, očito je nečiji kućni ljubimac ili je bila ljubimac pa je se netko riješio tako da ju je izbacio iz automobila. Moguće da je i odlutala, ali obzirom da nema čip, to se čini manje vjerojatnim. Pregledao sam i kvartovske Facebook stranice i grupu ‘Izgubljeni/pronađeni psi Zg‘, ali nitko ju ne traži. Ako ju njeni vlasnici ipak traže, volio bih da se vrati u svoj dom. U slučaju da ju je neko smeće izbacilo iz auta da se riješi ovog psa, neka zna da ću psu pronaći dom kakav svaki ljubimac zaslužuje."

"Ja imam već četiri psa i peti mi iskreno nije potreban. Ali ovaj pas sigurno neće završiti na cesti i pod kotačima auta ili da ju drugi psi rastrgaju s obzirom da nema ni pet kilograma. Ukoliko se ne pronađu vlasnici, dat ću ju na udomljavanje, a do tada će biti kod mene. Jako je mlada, mješanka pinča, nema ni punih 5 kilograma.", napisao je Mirko u svojoj objavi.

Neki će možda reći da ovakvim objavama nije mjesto na našem portalu, ali ipak se radi o dobrom djelu najvećeg hrvatskog MMA borca, a dijeljenjem njegove objave nastojimo pomoći u pronalasku starih ili novih vlasnika.

Mirku svaka čast na inicijativi da se pobrine za psića i želimo mu sreću u pronalasku vlasnika!

Linker
17. listopad 2024 13:41