Ostalo

Cris Cyborg tvrdi kako je Ronda Rousey bila opasnija borkinja od Kayle Harrison

Cris Cyborg
 Screenshot (youtube, Ufc)
Brazilka jako želi borbu protiv trenutno neporažene Kayle Harrison

Nešto više od osam godina prošlo je od debija Ronde Rousey za UFC. Svakom njenom borbom popularnost joj je drastično rasla te je izazvala ogroman ''hype''. Brojni kritičari smatrali su ju nepobjedivom, a kao jedinu prijetnju vidjeli su Cris Cyborg koja je na neki način zakasnila s dolaskom u UFC, točnije propustila je vlak za borbu protiv Ronde jer je Holly Holm u studenom 2015. godine dokazala kako Rousey nije nepobjediva.

Slična priča sada prati Kaylu Harrison. 31-godišnja Amerikanka bivša je olimpijska judašica kao i Rousey, s time da je Kayla kao dvostruka olimpijska prvakinja ipak uspješnija od Rousey koja je u Pekingu osvojila broncu. Harrison je 2018. godine napravilu tranziciju u MMA te je upisala 11 pobjeda zaredom. Trenutno nastupa u PFL-ovom turniru lake kategorije, a jedan korak daleko je od osvajanja turnira. Cris Cyborg u razgovoru za MMA Fighting usporedila je ove Harrison i Rousey.

''Mislim da je Ronda Rousey bila opasnija od Kayle. Njene tranzicije bile su brze, tehnika joj je bila brza, no znam da Kayla ima zlatnu olimpijsku medalju. Međutim, mislim da je Ronda druga razina kada je u pitanju brzina i tranzicije kojima dolazi do submissiona.''

Rousey se u međuvremenu umirovila, a Cris Cyborg sada se nada borbi protiv Kayle Harrison. Brazilka je trenutno prvakinja Bellatorove perolake kategorije dok se Kayla nada osvojiti PFL-ov turnir lake kategorije. Ipak, Cyborg neće tražiti da Kayla skida kilažu za perolaku kategoriju već je spremna preći u njenu kategoriju. Kayla prema ugovoru ima još samo jednu borbu za PFL i lako je moguće da ju vidimo negdje drugdje nakon tog nastupa. Cyborg se nada da će Bellator postat njenim novim domom.

''Mislim da bi to bila odlična borba za mene. Ona ne mora spuštati kilažu za perolaku kategoriju, ja ću preći u laku. Ona možda potpiše za UFC, no u PFL-u može zaraditi više nego Amanda Nunes. Ne znam isplati li se, no nadam se da bi mogli odraditi jednu 'prvakinja protiv prvakinje' borbu. Ljudi govore da bi me ona srušila. Ja vjerujem kako je hrvanje nadmoćno nad judom u borbi i stoga ako ona može srušiti mene, mogu i ja nju. Mislim da bi ona trebala više biti zabrinuta oko borbe u stojci. Ako pogledate njene borbe, te djevojke ne bacaju udarce jer su u strahu od rušenja.'', dodala je Cris Cyborg.

36-godišnja Cyborg i dalje je jedna od najboljih borkinja na svijetu, a izuzev poraza u debiju, jedino je Amanda Nunes uspjela pobjediti aktualnu Bellatorovu prvakinju. Kayla Harrison teško može dobiti bolji i teži ispit prije odlaska u UFC, no nameće se pitanje je li njeno samopouzdanje uistinu tako visoko da prihvati borbu protiv Cyborg.

Linker
24. travanj 2024 17:48