Ostalo

Demetrious Johnson nakon velike pobjede: ‘Konstantno me prebijaju u dvorani, ali i dalje napredujem‘

Demetrious Johnson

 Screenshot (youtube, One Championship)
Novopečeni ONE-ov prvak muha kategorije detaljno je pojasnio kako se pripremao za pobjedu nad Moraesom

Koliko je samo velik Demetrious Johnson. Fizički možda ne toliko, ali njegova veličina i značaj za MMA teško se mogu opisati riječima. Nakon što je godinama dominirao UFC-om, 11 puta uspješno branio pojas, a pritom bio ponizan, skroman i sportaš za primjer, UFC ga se odlučio riješiti zamjenom za Bena Askrena.

Prešao je Demetrious u ONE Championship i nije puno žalio. Azijati mu pružaju više poštovanja nego UFC, a konkurencija je također jako dobra. Nakon tri pobjede u tri nastupa i osvajanja ONE-ova Grand Prixa u muha kategoriji, uslijedio je meč za titulu protiv Adriana Moraesa.

Brazilac je osjetno fizički veći od Demetriousa Johnsona, a u prvom meču održanom prošle godine, Moraes je sjajno iskoristio ONE-ova pravila koja dopuštaju udarce koljenom u glavu dok je protivnik na tlu. Brutalno je Moraes nokautirao DJ-a u tom dvoboju, ali ‘‘Mighty Mouse‘‘ nije očajavao, niti je tražio izlike.

Krajem trećeg mjeseca ove godine, Johnson je meču prema posebnom setu pravila pobijedio muay Thai legendu, Rodtanga Jitmuangnona, a revanš s Moraesom došao je jutros na red.

Odnio je Brazilac prve dvije runde kroz grappling i kontrolu iz gornje pozicije. Teško je Demetriousu bilo maknuti toliko većeg i snažnijeg borca iz gornje pozicije, ali nije se predavao. Treća runda bila ponudila je početak preokreta. Johnson je sjajno izgledao u stojci, a krajem četvrte runde konačno je i nokautirao Moraesa. Da bi stvar bila još bolja za Demetriousa, nokautirao je Moraesa koljenom.

Time je ‘‘Mighty Mouse‘‘ postao prvakom ONE-ove muha kategorije koja je zapravo s težinskom granicom bantam kategorija (-135 lbs) i potvrdio je kako i dalje pripada samom vrhu.

‘‘Kao što sam rekao, ja sam jako skroman i konstantno dobivam batina u dvorani. Bio je ovo jako težak trening kamp. Radio sam na tome da ga konstantno pritišćem, makar i pod cijenu primanja udaraca. Kad me srušio, znao sam da mi ne može proći gard. Neka ostane u polugardu, može tamo biti cijeli dan. Tada sam ga dobro pogodio laktom i napravio mu posjekotinu.‘‘, osvrnuo se Johnson na svoju taktiku neposredno nakon borbe, a zatim se osvrnuo na potez kojim je završio borbu.

‘‘Kao što sam rekao, konstantno me prebijaju u dvorani. Nakon što sam izgubio od njega, znao sam da mu moram uzvratiti. Morao sam se izložiti opasnosti i na prvu nisam bio okej s time. Bilo je trenutaka u dvorani gdje sam mislio da neke stvari neće funkcionirati. Razvaljivali su me na treninzima, a to smo nazivali ‘Zombi‘ strategijom, jer konstantno bih se kretao prema naprijed. To je to, jednostavno naporan rad u dvorani. Ja uistinu vjerujem da napredujem i sa svojih 36 godina. To je zbog tima koji me okružuje. Znam da naporno radim i opušten sam. Ako izgubim, izgubim. Ako pobijedim, pobijedim. Sretan sam i zahvalan zbog svega.‘‘, dodao je Demetrious.

Nakon toga mu je obznanjeno kako je dobio i bonus u iznosu od 50 tisuća dolara. Johnson je rekao kako će uredno platiti porez, velik dio će odvojiti za fond kojim prikuplja novac kako bi financirao studiranje svoje djece, a ono što ostane? Time će počastiti svoju suprugu.

Što reći osim da je užitak gledati, ali i slušati ovog borca, a prava je šteta što UFC nije znao pravilno promovirati ovakvog sportaša i borca kao što je Demetrious Johnson.

Linker
24. travanj 2024 00:07