Ostalo

Demetrious Johnson: ‘Pogađao sam ‘high kickom‘ poput Cro Copa, ali nikad nisam ovako nokautirao protivnika‘

Demetrious Johnson vs. Adriano Moraes

 Screenshot (youtube, One Championship)
Novopečeni ONE-ov prvak muha kategorije osvrnuo se na svoju posljednju pobjedu

Po tko zna koji put Demetrious Johnson oduševio je MMA javnost svojim nastupom. Proteklog vikenda Demetrious Johnson nokautirao je Adriana Moraesa u obračunu za titulu prvaka u ONE-ovoj muha kategoriji.

Osvetio se na ‘‘Mighty Mouse‘‘ sjajnom Brazilcu za poraz iz četvrtog mjeseca protekle godine, a osveta je bila još slađa jer je Johnson nokautirao Moraesa koljenom u glavu. Istim udarcem nokautirao je i Moraes Johnsona u njihovom prvom međusobnom obračunu.

Brazilac je nedugo nakon meča čestitao Demetriousu putem svojih društvenih mreža te je iskazao želju za trilogijom. ‘‘Mighty Mouse‘‘ nema ništa protiv trilogije, ali otvoren je i za drugog protivnika.

‘‘Znate, ne bih imao ništa protiv da se prilika pruži Kairatu Ahkmetovu, ali to prepuštam ONE Championshipu. Nisam mislio ni da ću ja ponovno dobiti ‘title shot‘. Mislio sam da ću nakon pobjede nad Rodtangom morati stati u red i uspeti se ka vrhu. Ali Kairat Akhmetov, veliko poštovanje za njega, on je u nizu od pet ili šest uzastopnih pobjeda.‘‘, rekao je Johnson na konferenciji za medije.

Kairat Akhmetov (29-2-0) 34-godišnji je kazahstanski borac, a trenutno uživa niz od pet uzastopnih pobjeda. U 11. mjesecu 2015. godine porazio je i Adriana Moraesa, ali u revanšu održanom u osmom mjesecu 2017. godine, slavio je Moraes. Demetrious Johnson u fazi je karijere kada želi obogatiti svoj rezime sa što više različitih vrhunskih boraca, a Kairat Akhmetov svakako je jedan od njih.

Što se samog nokauta protiv Moraesa tiče, Johnson smatra da se radi o jednom od najboljih poteza koje je odradio u svojoj karijeri.

‘‘Pri samom je vrhu. Nikad nisam odradio ‘walk-off‘ nokaut do sada. Nokautirao sam protivnika ‘high kickom‘ poput Mirka Cro Copa. Nokautirao sam i udarcem u jetru, a pogađao sam i desnicom kao protiv Josepha Benavideza. Ali ništa osim poštovanja za Adriana. Siguran sam da će se vratiti kući i napraviti određene preinake. Ja ću također otići kući, poraditi na nekim preinakama, a hoće li Adriano ili Kairat biti sljedeći, svejedno je.‘‘, dodao je Johnson.

Ako vas iznenađuje činjenica da se Demetrious Johnson dotaknuo ‘‘Cro Copa‘‘, onda ste vjerojatno propustili njegov Q&A koji je odradio 2017. godine još dok je nastupao pod okriljem UFC-a.

‘‘Uzor mi je bio Andrei Arlovski. Sviđa mi se način na koji je boksao. I Cro Cop. Sviđa mi se kako je bio uvijek nisko, a onda iznenada bacao high kick. Tako da, iskreno, njih dvojicu sam zaista volio. Kada bi mi ljudi rekli "moraš gledati druge borce koji su tvoje veličine", ja bih rekao,"pa baš i ne. Ja volim Andreja i Cro Copa. Nisam Hrvat, ali sam oduvijek htio imati hlačice koje su napola hrvatska zastava, a napola crne. U dvorani bi mi rekli "čovječe, ali ti nisi Hrvat". Ja bih odgovarao "čovječe, Cro Cop je prava stvar", tada je otkrio ‘‘Mighty Mouse‘‘.

Dakle, Johnson je veliki fan našeg legendarnog borca, a vjerojatno se pitate kada je Demetrious upisao nokaut lijevim ‘‘high kickom‘‘. Bilo je to sada već davne 2010. godine pod okriljem AFC organizacije. Johnson je ‘‘high kickom‘‘ nokautirao Jessea Brocka, a snimku tog nokauta možete pogledati OVDJE.

Linker
25. travanj 2024 18:17