Ostalo

Demetrious Johnson nije siguran hoće li se umiroviti: ‘Moram se čuti s Khabibom i St-Pierreom‘

Demetrious Johnson

 Christopher Colon/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Jedan od najvećih boraca u povijesti ne zna što će biti njegov sljedeći potez

Nisu Demetrious Johnson i Adriano Moraes pružili naročito uzbudljiv meč proteklog vikenda na ONE Fight Night 10 eventa, ali Demetrious Johnson upisao je još jednu veliku pobjedu u svojoj karijeri. Legendarni ‘‘Mighty Mouse‘‘ obranio je pojas u muha kategoriji, a Moraesa je porazio jednoglasnom odlukom sudaca.

Brazilac Adriano Moraes ima ogromnu prednost u fizičkoj veličini nad Johnsonom, ali Demetrious ga je uspio poraziti dvaput zaredom. Prošle godine ga je nokautirao u četvrtoj rundi dvoboja, a sada ga je porazio na bodove. Time je osvetio poraz u prvom međusobnom obračunu s Moraesom.

Mnogi su nestprljivo iščekivali što će se dogoditi nakon što je podignuta ruka Demetriousa Johnsona. Jedan od najvećih boraca ikad najavljivao je kako bi se mogao povući nakon trećeg meča s Moraesom, ali konačnu odluku ipak još uvijek nije donio.

Johnson je pitao publiku žele li da nastavi s karijerom, a dobio je gromoglasno odobravanje i podršku da ne završi svoju karijeru. Ipak, Johnson je dodao da se mora konzultirati sa svojom suprugom prije nego donese konačnu odluku. Supruga Destiny Johnson neće biti jedina s kime će se ovaj velikan konzultirati.

Naime, Demetrious je na konferenciji za medije nakon ONE Fight Night 10 eventa otkrio kako će se čuti i s nekoliko umirovljenih MMA boraca koji će ga moći dobro savjetovati.

‘‘Porazgovarat ću s kolegama, s Urijahom Faberom. Također ću se javiti i Georgesu St-Pierreu, a pokušat ću doći i do Khabiba Nurmagomedova. Razgovarat ću s tim tipovima i pitat ću ih zašto su završili svoje karijere. Oni su se mogli nastaviti boriti, a ja sam došao do trenutka kada mi je 36 godina. Trebam li nastaviti s ovime i pružiti priliku ostalim borcima da me poraze i dodaju tu pobjedu u svoj rezime? Moram razmisliti oko puno toga.‘‘, pojasnio je bivši UFC-ov, a trenutni ONE-ov prvak muha kategorije.

ONE-ov predsjednik Chatri Sityodtong oduševljen je jer postoji mogućnost da Demetrious Johnson nastavi svoju karijeri. Chatri je oduševljenje podijelio na konferenciji za medije.

‘‘Je li on upravo rekao da se neće umiroviti. To je glazba za moje uši.‘‘, istaknuo je Chatri, a ‘‘DJ‘‘ mu je rekao da još ništa nije odlučio.

Što god odlučio, Demetrious Johnson ostat će upisan kao jedan od najvećih, ako ne i najveći u povijesti ovog sporta. Maestralan borac bez mrlje u svojoj karijeri zaslužuje posebno mjesto u povijesti ovog sporta.

Linker
20. travanj 2024 09:00