Ostalo

PFL ima prvi ‘superfight‘? Prekaljeni UFC-ov veteran i Bellatorov neporaženi prvak žele se obračunati

Derek Brunson

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Bellatorov prvak srednje kategorije želi se okušati protiv prekaljenog veterana

PFL će u suradnji s Bellatorom prirediti nekoliko velikih ‘‘PPV‘‘ evenata tijekom sljedeće kalendarske godine. Nakon što je Bellator otkupljen od strane PFL-a, roster je puno širi i pregršt je potencijala za velike mečeve.

Čini se da je jedan od takvih mečeva na pragu dogovora, jer oba borca javno su potvrdili svoj interes za međusobnim obračunom. Jedan od njih je Derek Brunson, donedavno UFC-ov borac srednje kategorije, a drugi je Johnny Eblen, neporaženi Bellatorov prvak srednje kategorije.

‘‘Volio bih se boriti protiv njega. Tisuću posto sam zainteresiran za to. Taj tip se borio sa svima. On je UFC-ov veteran koji je došao u PFL i bio bi odličan protivnik za mene. Rado bih odradio taj meč.‘‘, rekao je Eblen za MMA Fighting.

Derek Brunson svoj debi u PFL-u odradio je u 11. mjesecu ove godine, na posljednjem ovosezonskom eventu u režiji PFL-a. Brunson je jednoglasnom odlukom sudaca porazio Rayja Coopera III, dvostrukog osvajača PFL-ovog turnira u velter kategoriji. Dominantno je Brunson došao do pobjede i u njemu očito još uvijek postoji kapacitet za nešto veće stvari. Johnny Eblen definitivno je velik zalogaj, ali Brunson je voljan okušati se.

‘‘Naravno da postoji šansa da se borimo. Johnny Eblen je vrhunski tip i odličan borac. Čuo sam od mnogih izvora da je izdominirao Seana Stricklanda (na treninzima). Znam da su zajedno trenirali. Istina da su to glasine, ali stalno slušam koliko je dobar. Možemo odraditi meč. PFL zna kako se obavlja posao. Ako me želite motivirati da trčim svakog dana i da ulažem u trening kamp, onda definitivno trebamo ugovoriti ovu borbu. Vjerujem da me moje sposobnosti mogu dovesti do pobjede.‘‘, poručio je Brunson.

Ono što Eblena brine, jest činjenica da PFL nema organiziran turnir u srednjoj kategoriji, niti će ga organizirati sljedeće godine. PFL prvo mora oformiti respektabilan roster kako bi mogli organizirati turnir, a Johnny Eblen morat će se neko vrijeme fokusirati na velike i interesantne mečeve. Problem je što Eblen ne vidi mnoštvo interesantnih opcija.

‘‘Jedini drugi tip koji preostaje jest Aaron Jeffery. Njega bih također uništio i volio bih to učiniti. Ne brinem se oko budućnosti. Više se brinem kako će me organizacija iskoristiti dok sam na vrhuncu. Najgora stvar koja se može dogoditi jest da budem inaktivan i da se borim jednom godišnje protiv nedorasle konkurencije. Ne želim sjediti sa strane u trenucima kad sam možda najbolji borac na svijetu. Potratio bih svoj talent ne radeći ništa. Toga se jedino bojim.‘‘ zaključio je Eblen, a nadamo se da će PFL udovoljiti njegovoj i Brunsonovoj želji. Bio bi to interesantan meč.

Linker
01. svibanj 2024 09:13