Ostalo

Diskvalificirani borac oglasio se nakon kontroverzne scene: ‘Pogledajte snimku, nisam ga ugrizao!‘

Thiago Oliveira (donji) i Erkin Darmenov

 Screenshot (youtube, Octagon Tv)
Brazilski borac rekao je da nije siguran ima li još borbi u ugovoru s Octagonom, ali više ne želi imati posla s promocijom

Podosta bizarna situacija dogodila se proteklog vikenda na Octagon 44 eventu održanom u Almatyju, glavnom gradu Kazahstana. Brazilac Thiago Oliveira (16-10-0) bio je uparen s domaćim predstavnikom Erkinom Darmenovim (13-5-0) i meč je prvotno dobio ‘‘submissionom‘‘, no kasnije je diskvalificiran. Naime, učinio je potez jako sličan onom koji je učinio i Mike Tyson sada davne 1997. godine u meču protiv Evandera Holyfielda.

Na snimci je jasno vidljivo kako je Oliveira ugrizao svog protivnika, a to mu je omogućilo da dođe do gušenja. Nastao je metež nakon što je meč završio, ali pravda je ubrzo zadovoljena i Oliveiri je pobjeda poništena, a sada se brazilski borac javio nakon ovog incidenta te uporno tvrdi da nije bilo ugriza.

"Ako pogledate video, primijetit ćete da nikad ne pokazuje kako ga grizem. Približavam se njegovom uhu tako da gušenje bude čvršće. Nema smisla govoriti da ga nisam ugrizao jer će svatko donijeti svoj zaključak, ali pogledajte snimku i vidjet ćete da od toga nema apsolutno ništa, ovo je čista laž", tvrdi Brazilac.

"Oni koji me poznaju znaju da mi nikada nije trebalo ništa slično za pobjedu. Ne bih učinio nešto takvo ludo, ionako se spremao odustati, nisam ga niti trebao ugristi. Nisu me diskvalificirali zbog ugriza, nego zato što sam rekao sam da neću nastaviti, a onda su me diskvalificirali. Vjerujte mi ako hoćete, život svakako ide dalje", zaključio je.

Ovim porazom Oliveira je došao do dvoznamenkaste brojke izgubljenih mečeva, te mu je ovo šesti poraz zaredom. Zaključno je rekao da nije siguran ima li još borbi u ugovoru s Octagonom, ali više ne želi imati posla s promocijom.

Linker
07. svibanj 2024 18:49