Ostalo

Douglas Lima dominantno savladao MacDonalda i osvojio Bellatorov turnir velter kategorije

Douglas Lima
 screenshot/Youtube
U jednoj poprilično dominantnoj maniri, Douglas Lima je u glavnoj borbi Belletar 232 preridbe osvetio prošlogodišnji poraz od Roryja MacDonalda, time osvojivši veliki Bellatorov turnir velter kategorije. Osim toga, Lima je po treći put postao prvak do 77 kilograma. Paul Daley nokautom je savladao Saada Awada, dok je novu impresivnu pobjedu ostvario veliki potencijal, Patrick Mix.

Druga borba Douglasa Lime i Roryja MacDonalda nije ponudila razinu uzbuđenja kao njihov prošlogodišnji ogled, no to je prije svega zasluga Limine izvrsno osmišljene i provedene taktike. Ukratko, Lima je pripremio vrhunsku obranu od rušenja, dok je na nogama radio ono u čemu je možda i najbolji na svijetu. Svakom mogućom prilikom kažnjavao je MacDonalda low kickovima, čime je već do sredine borbe njegove noge poprilično oštetio. Osim toga, savršeno je radio i njegov prednji direkt, kojim je konstantno radio štetu, ali i potvrđivao prednost na sudačkim karticama. MacDonald je bio svjestan da u otvorenoj borbi ne može parirati Brazilcu, više puta je dobro skratio distancu, ali onda je naišao na gore spomenutu vrhunski pripremljenu obranu. Osim toga, Kanađanin bi pri pokušaju rušenja primao dodatne udarce, tako da je i iz tih klinčeva, u kojima je imao svojevrsnu pasivnu kontrolu, izlazio dodatno oštećen. Kako se borba bližila kraju, tako su Roryjevi pokušaji izgledali sve lošije, a Lima ih gotovo više nije morao niti braniti nego samo eskivirati. Publika nije bila sretna onim što radi novi/stari prvak, no on je ostvario svoj cilj. Ponovno je postao prvak, osvojio je turnir te s njim i milijun dolara, a sve to da u 25 borbe nije primio veću štetu. Sudačke kartice bile su više nego uvjerljive. Dva puta 50-45, dok je jedan sudac negdje ipak pronašao jednu rundu za MacDonalda.

Sunaslovna borba dala je publici ono što glavna nije. Otvoreni okršaj Paula Daleya i Saada Awada završio je nokautom u drugoj rundi, nakon što Awaad više nije bio sposoban primati udarce sjajnog britanskog borca. Pogađao je i Awaad, no niti blizu dovoljno za ozbiljniju štetu, dok je Daley od samog početka borbe gradio svoj put prema pobjedi, koju je na jedan vrlo lijep način i ostvario. Novu pobjedu ostvario je i veliki potencijal Patrick Mix, koji je u prvoj rundi atraktivnom polugom na nozi (suloev stretch) savladao Isaha Chapmana, no takve sreće nije bio Nick Newell. Bellator je puno očekivao od ovog borca impresivne životne priče, no već u drugom nastupu u promociji je pokazao neke slabosti. Nije se očekivalo da bi Manny Muro mogao biti borac koji će već u startu prekinuti hype koji je Scott Coker planirao izgraditi na Newellu, no ovaj borac ušao je u okršaj s vrhunskom taktikom te je uzeo pobjedu koja je trebala biti jednoglasnom odlukom. No, nekako je jedan sudac pronašao materijala za dati pobjedu Newellu. Srećom po sport, druga dvojica gledali su borbu na pravi način. Glavni program priredbe otvorila je pobjeda sina Kimba Slicea, Kevina Fergusona Jr., nad Craigom Campbellom. Njemu je za nokaut trebalo samo 38 sekundi.

Bellator 232 - Rezultati

Douglas Limadef.Rory MacDonald (c)Jednoglasna sudačka odluka
Paul Daleydef.Saad AwadTKO R21:30
Patrick Mixdef.Isiah ChapmanPrisiljavanje na predajuR13:49
Manny Murodef.Nick NewellPodijeljena sudačka odluka
Kevin Ferguson Jr.def.Craig CampbellKO R10:38
Ryan Hardy Evansdef.Demetrios PlazaPrisiljavanje na predajuR33:03
Lance Gibson Jr.def.Dominic JonesTKO R11:58
Devin Powelldef.Marcus SurinTehnički prekid (gušenje)R25:00
Johnny Lopezdef.Dan CormierJednoglasna sudačka odluka
Jornel Lugodef.John DoumaJednoglasna sudačka odluka
Zarrukh Adashevdef.Tevin DyceTKO R21:39
Linker
25. travanj 2024 06:11