Ostalo

Douglas Lima ne vjeruje u borbu protiv Usmana: ‘UFC ne bi riskirao s takvim borbama‘

Douglas Lima
 Instagram
Međusobne borbe prvaka različitih promocija uvijek zvuče intrigantno

Douglas Lima možda je i najveća Bellatorova zvijezda u ovom trenutku, a po mnogima i najbolji borac na cijelom rosteru te promocije. Naravno, kad je netko negdje najbolji, a da to nije UFC, automatski se postavljaju pitanja kako bi prošao u Octagonu. Kod Lime je to tema već neko vrijeme, no on je čvrsto vezan ugovorom s Bellatorom te zadovoljan statusom u kojem se trenutno nalazi. Ali, ne može pobjeći od vlastitih uparivanja s UFC-ovim velterašima i razmišljanja o tome kako bi izgledale borbe protiv njih.

"Razmišljam konstantno o tome, a i pravi fanovi me gledaju i znaju da sam tu, znaju da se mogu boriti protiv najboljih. Ipak, ne vidim kako je to trenutno u ovom obliku ostvarivo. Vjerujem kako bih pobijedio Usmana, nokautirao bih ga. On je sjajan hrvač, ali ja bih ga morao samo jednom pogoditi. UFC ne bi ulazio u takav rizik", kratko je prokomentirao Lima u razgovoru za TMZ, otkrivši da smatra kako najveća promocija svijeta u tako nečemu može samo izgubiti.

Prije svega bi volio takvu borbu odraditi da dokaže svima da ne moraš biti član UFC-a da bi bio najbolji.

"I dalje veliki broj fanova smatra da si nitko ako se ne boriš u UFC-u. Nije ovdje stvar imena promocije, je li to UFC, Bellator ili ONE. Ubojice su svuda, borio sam se protiv tih momaka i pobjeđivao ih. Trostruki sam svjetski prvak, osvojio sam tri turnira i neki mi i dalje ne vjeruju. Predsjednik Bellatora Scott Coker je krenuo s takvim stvarima, imamo zajedničke priredbe s Rizinom, no ja bih uistinu volio kad bi se tako nešto odradilo s UFC-om", dodao je.

33-godišnji Lima je u karijeri upisao 32 pobjede i osam poraza, a 26 puta slavio je prekidom. Njegov brat Dhiego bori se u UFC-u i idućeg vikenda nastupit će na istoj priredbi gdje i Usman. No, on je onaj manje talentirani brat, koji u najvećoj promociji nije uspio izaći iz nekog prosjeka. Douglas je borac puno višeg nivoa.

Linker
25. travanj 2024 18:40