Ostalo

‘Dragon‘ se vraća u srednju kategoriju borbom protiv brata Leona Edwardsa

Lyoto Machida

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nešto više od godinu dana nakon posljednjeg ubilježenog nastupa, Lyoto Machida ponovno će u borilište

Svojevremeno jedan od najboljih, najpoznatijih, ali i najpopularnijih MMA boraca svijeta, Lyoto Machida, ugovorio je svoju iduću borbu. 43-godišnji Brazilac, koji je u karijeri osvajao titulu UFC prvaka poluteške kategorije te se borio za titulu srednje, već je ranije otkrio kako nema namjeru prestati s borbama i to se sad potvrdilo.

Posljednji nastup imao je u travnju prošle godine, kad je u prvom kolu Bellatorovog turnira poluteške kategorije poražen od Ryana Badera. U Bellatoru je on inače kombinirao nastupe u poluteškoj kategoriji s onima u srednjoj, a sad se za iduću borbu ponovno vraća u diviziju do 84 kilograma.

"Dragon" će nastupiti 13. svibnja u Londonu, na Bellatorovoj povratničkoj priredbi na "Otok", gdje će ga čekati jedno poznato ime. Radi se o Fabianu Edwardsu.

28-godišnji Edwards (9-2) mlađi je brat UFC-ovog idućeg izazivača velter kategorije, Leona Edwardsa. Borac je to koji se trenutno nalazi u nizu od dva poraza, a njih je doživio u borbama putem kojim se imao priliku potvrditi kao idući izazivač druge najveće svjetske MMA promocije. Umjesto toga, sad će imati zadatak vratiti se pobjedama u borbi protiv još uvijek itekako čvrste borilačke ikone.

Machida se trenutno nalazi unutar niza od tri poraza, no niti jedan nije bio dominantan. Od Gegarda Mousasija i Phila Davisa poražen je podijeljenim sudačkim odlukama, a od Badera jednoglasno, no pokazao je kako i dalje može biti ravnopravan suparnik takvim borcima. Prije ta tri poraza bio je u nizu od četiri pobjede, od čega su dvije datirale još na njegovo vrijeme u UFC-u. U najjačoj svjetskoj promociji borio se od 2007. do 2018. godine.

Bellatorovu londonsku priredbu predvodit će borba za titulu velter kategorije između Yaroslava Amosova i Michaela Pagea.

Linker
08. svibanj 2024 18:13