Ostalo

Eddie Alvarez objasnio zašto je boks golim šakama bolji za borce nego MMA: ‘Tamo je teško u meč ući neozlijeđen‘

Eddie Alvarez 

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Boks golim šakama je nedvojbeno krvaviji od MMA-a, no u velikom broju slučajeva se radi o površinskim posjekotinama do kojih lakše dolazi jer nema rukavica

Boks golim šakama sve više dobiva na popularnosti, a nije rijedak slučaj da u posljednje vrijeme pročitamo vijest kako se još jedan UFC-ov vetran odlučio okušati u ovom brutalnom sportu. Mnogi se pitaju zašto im to treba nakon MMA karijere, no očito ima nešto u tome, a vjerojatno su i dobro plaćeni.

Jedan od bivših UFC-ovih prvaka, Eddie Alvarez, također je svoj dom pronašao u ovom sportu. U nedavnom intervjuu je pokušao objasniti zašto je ovaj sport bolji za borce nego MMA, a u tome je govorio u intervjuu za Middle Easy:

‘‘Mislim da će boks golim šakama biti sljedeća velika stvar u svijetu borilačkih sportova. Pogodniji je za borce. Mislim da je pogodniji za borce zato što kada radite runde od pet minuta u kojima imate ‘grappling‘, udarce nogama i ostalo, dogodi se puno ozljeda koje započnu još u trening kampu‘‘, rekao je Alvarez.

‘‘Vrlo je teško u takve borbe ući neozlijeđen. S druge strane u boksu golim šakama, ako trenirate kako treba, puno je lakše doći u borbu neozlijeđen, zdrav i oporavljen. To je glavni razlog zašto mislim da je boks golim šakama pogodniji sport za borce‘‘, dodao je.

Boks golim šakama je nedvojbeno krvaviji od MMA-a, no u velikom broju slučajeva se radi o površinskim posjekotinama do kojih lakše dolazi jer nema rukavica. Kako god, to nikako ne znači da se i tu ne radi o brutalnom sportu koji može biti izuzetno opasan. No, ukoliko borac to voli, ništa ga neće spriječiti da se u njemu i natječe.

Linker
24. travanj 2024 19:33