UFC

Anthony Smith ima novu borbu! Ulijeće kao zamjena nakon ozljede, a evo kad će se i s kim boriti

Anthony Smith

 MATT DAVIES/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Matt Davies/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Ovo će mu biti treća borba ove kalendarske godine

Khalil Rountree izgubio je protivnika i više se neće boriti na UFC on ESPN 52 priredbi. Međutim, bivši izazivač naslova pojavio se kao zamjena za borbu koja će se održati tjedan dana kasnije.

Rountree (12-5, 8-5 UFC) trebao se suočiti s Azamatom Murzakanovim u Moody Centeru u Austinu 2. prosinca. Međutim, izvršni direktor UFC-a Dana White najavio je da neporaženi Murzakanov (13-0, 3- 0 UFC) ima upalu pluća i neće se moći boriti.

Ipak nije sve izgubljeno za Rountreeja, budući da je bivši izazivač naslova u poluteškoj kategoriji Anthony Smith uskočio kao zamjena. Novi meč koji je White najavio u videu objavljenom na Instagramu sada će se održati tjedan dana kasnije na UFC Fight Night 233 9. prosinca na UFC Apexu u Las Vegasu.

Smith (37-18, 12-8 UFC) natjecat će se treći put u ovoj kalendarskoj godini. U svom posljednjem nastupu, "Lionheart" je pobijedio podijeljenom odlukom sudaca u revanšu protiv Ryana Spanna na UFC Fight Night 225 "eventu". Rezultat je prekinuo niz kikseva u dvije borbe označavajući Smithovu prvu pobjedu otkako je porazio Spanna "submissionom" u njihovom prvom susretu.

Rountree mora osigurati da borilački kamp ne propadne boreći se tjedan dana kasnije od prvobitno planiranog. Borba će biti Rountreejeva druga u 2023., nakon nokautiranja Chrisa Daukausa na UFC on ESPN 51 priredbi u kolovozu, a vidjet ćemo hoće li mu američki borac predstaviti veći problem od prvotno planiranog protivnika.

Linker
29. travanj 2024 21:18