Ostalo

Europski kup u Dubrovniku džudašima savršena priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo

 ONER SAN Afp
Prema trenutačnom popisu najveća konkurencija bit će među džudašima u konkurenciji do 90 kg

Dubrovnik će 6. i 7. travnja biti domaćin novog seniorskog Europskog kupa u džudu, što će biti uvertira Europskom prvenstvu kojem će domaćin biti Zagreb krajem ovog mjeseca.

U Dubrovniku će nastupiti skoro 400 natjecatelja iz 28 zemalja, a sportska dvorana Gospino polje spremna je za akciju tijekom vikenda.

Prema trenutačnom popisu najveća konkurencija bit će među džudašima u konkurenciju do 90 kg, gdje postoji već 51 prijava. Prvi nositelj je Toni Miletić iz Bosne i Hercegovine, a slijede ga Nizozemac Tigo Renes i njemački predstavnici Johann Lenz i Fabia Kansy.

Potom slijedi kategorija do 73 kg gdje su prva četiri nositelja Nijemac Jano Ruebo, Britanac Ethan Narnie, Moldavac Adrian Veste te Talijan Luigi Centracchio.

Hrvatsku mušku reprezentaciju predvodi osvajač brončane medalje s Europskog prvenstva 2017. godine Dominik Družeta (-81 kg) kojem je ovo jedna od posljednjih priprema pred natjecanje u Zagrebu.

Kod djevojaka, očekivano, najviše cijelih dobila je kategorija -63 kg s ukupno 29 džudašica. Manon Deketer iz Francuske prva je nositeljica ove kategorije, a iza nje je hrvatska predstavnica Nina Simić, Nizozemka Nadiah Krachten te Ajtaj Gardaškanli iz Azerbajdžana.

Hrvatska reprezentacija uzdrmat će grad Dubrovnik s 47 predstavnika. Najbolje rangirana i potencijalno najiskusnija sportašica ove grupe je Tihea Topolovec koja će podnijeti sve izazove u kategoriji -57 kg.

Linker
29. travanj 2024 11:07