Ostalo

Fabricio Werdum više nije član PFL-a: ‘Rado bih se borio protiv Ngannoua ili Caina Velasqueza‘

Fabricio Werdum

 Sipa USA/ddp USA/Profimedia
45-godišnji Brazilac odradio je samo jedan nastup pod okriljem PFL-a, ali pohvalio je organizaciju

Puno se očekivalo od Fabricija Werduma (24-9-1, 1 NC) u PFL-u. Legendarni brazilski teškaš bio je dio PFL-ovog turnira još 2021. godine, ali na kraju je odradio samo jedan nastup pod okriljem te organizacije.

Werdum se u prvom kolu borio protiv Renana Ferreire, a meč je prvotno izgubio nokautom u prvoj rundi. Ishod je kasnije preinačen u ‘‘no contest‘‘, nakon Werdumove žalbe koju je uputio atletskoj komisiji u New Jerseyju. Naime, Ferreira je u jednom trenutku tapkao dok ga je Werdum imao u ‘‘trokut gušenju‘‘, Werdum ga je oslobodio iz hvata, ali sudac to nije uočio i borba se nastavila. Nedugo poslije, Ferreira je porazio Werduma tehničkim nokautom, ali pobjeda mu je poništena.

Werdum se u drugom kolu trebao boriti protiv Brandona Saylesa, ali nastup je otkazao zbog ozljeda zadobivenih u prvom kolu. ‘‘Vai Cavalo‘‘ nakon tog više nije ulazio u kavez, a čini se da više niti neće, barem ne pod okrljem PFL-a.

‘‘Moj ugovor s PFL-om je istekao. Odradio sam tu jednu borbu, a zatim sam imao problema i dvije godine sam izbivao iz kaveza. Nije to zbog poraza od Ferreire, nego zato što se ovime bavim 25 godina i trebao sam određenu pauzu, a moj ugovor je istekao.‘‘, rekao je Werdum u intervjuu za Canal Encarada.

45-godišnji Brazilac pohvalio je PFL kao najbolju organizaciju s kojom je radio, barem kad je u pitanju tretman boraca koji nastupaju pod njihovim okriljem. Što se nastavka karijere tiče, Werdum je istaknuo da nije definitivno završio svoju MMA karijeru, ali samo ga jako dobra ponuda može privući da odradi novi nastup.

‘‘Ako dođe do takve ponude, dajte mi neko vrijeme za trening i definitivno ću se boriti. To može biti protiv (Francisa) Ngannoua, ‘Cigana‘ (Junior dos Santos), protiv bilo koga. Možda čak i protiv (Caina) Velasqueza koji bi se mogao vratiti. Ne znam hoće li se zapravo vratiti.‘‘, rekao je Werdum.

Cain Velasquez trenutno je u kućnom pritvoru i čeka nastavak suđenja zbog pokušaja ubojstva. Velasquez je pucao iz pištolja u smjeru Harryja Goulartea, muškarca kojeg se tereti za brojna seksualna zlostavljanja maloljetnika, među kojima je i Velasquezov sin. Cain je u svom pokušaju ubojstva ranio Goularteovog očuha i velike su šanse da će neko vrijeme morati provesti iza rešetaka, odnosno u zatvoru. Čak i da ne završi u zatvoru, teško je očekivati da će se Cain vratiti.

Podsjećamo, Werdum i Velasquez borili su se sredinom 2015. godine za UFC-ovu titulu u teškoj kategoriji. Werdum je pružio jedan od najboljih nastupa u karijeri i Velasqueza je porazio ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi borbe.

Linker
23. travanj 2024 02:22