Regija

(VIDEO) Jakob Nedoh sjajnim nokautom izborio polufinale PFL Europe turnira

Jakob Nedoh

 Screenshot (twitter, Pfl Europe)
Slovenski poluteškaš lakoćom je porazio opasnog talijanskog borca

Jedan od najtalentiranijih slovenskih, ali i općenito regionalnih boraca, jučer je došao do nove pobjede. 26-godišnji Jakob Nedoh (6-1-0) nokautom u prvoj rundi porazio je Riccarda Nosigliu (8-3-0) na prvom PFL Europe eventu.

Samo 48 sekundi trebao je slovenski poluteškaš da upiše pobjedu protiv talijanskog predstavnika, a do nokauta je došlo nakon prednjeg direkta Nedoha. Da, toliko je Nedoh moćan udarač da je Nosigliu uspio poslati na tlo prednjim direktom, a posao je samo dovršio s još nekoliko udaraca iz gornje pozicije. Snimku nokauta možete pogledati klikom na LINK.

Nedohu je to šesta pobjeda u sedmom MMA nastupu, a svih šest pobjeda upisao je prekidom u prvoj rundi. Četiri puta je nokautirao svoje protivnike, a dvaput je slavio ‘‘submissionom‘‘. Nedoh je u mlađim danima gradio rukometnu karijeru, ali put ga je ipak odveo u borilačke sportove.

Još 2014. godine, mjesec i pol dana nakon 18. rođendana, Nedoh je odradio MMA debi pod okriljem FFC-a. Nije se Slovenac dobro proveo protiv Gordiana Schobera koji ga je porazio ‘‘submissionom‘‘ (poluga na ruci) u prvoj rundi. Nedoh je nakon toga uzeo više vremena za rad na svojim vještinama i u kavez se nije vraćao gotovo pune tri godine. Nakon toga uslijedio je njegov pobjednički niz koji i dalje traje.

Nastupao je Nedoh i na Brave-ovim eventima, a sinoć je debitirao pod okriljem PFL Europea. Radi se o novom PFL-ovom projektu preko kojeg će organizacija tražiti velike europske talente koji će u budućnosti nastupati pod njihovim okriljem.

PFL Europe svojevrsni je turnir, a pobjednici kategorija osvojit će nagradu od 100 tisuća dolara i ujedno će postati sudionicima PFL-ovog glavnog turnira od sljedeće sezone. Nedoh je pobjedom protiv Nosiglie izborio polufinale, a tamo ga čeka Španjolca Abdellah Er-Ramy (7-1-0). Er-Ramy je polufinale također izborio nokautom u prvoj rundi, a nokautirao je Madalina Pirvulescua (5-1-0). U drugom polufinalnom ogledu sastat će se Britanac Simeon Powell (8-0) i Francuz Anthony Salamone.

Sljedeći PFL Europe event održat će se 8. srpnja (sedmi mjesec) U Berlinu, a playoff u koji se Nedoh plasirao na rasporedu je 30. rujna (deveti mjesec) u Parizu. Finala po kategorijama održat će se 8. prosinca (12. mjesec) u Dublinu.

Osim poluteškaša, na prvom PFL Europe eventu nastupale su borkinje muha kategorije, a na drugom PFL Europe eventu gledat ćemo borce lake i bantam kategorije. Kompletnu listu sudionika po kategorijama možete pogledati OVDJE.

Linker
20. travanj 2024 13:59