Ostalo

Fedor Emelianenko planira niz MMA turnira u Rusiji: Jedan će organizirati u čast Khabibovom ocu

Abdulmanap Nurmagomedov i Fedor Emelianenko

 Screenshot (youtube, Oksana Kravtsova); Instagram (fedor Emelianenko)
‘‘The Last Emperor‘‘ pred krajem je svoje sportske karijere, ali nastavlja s ulogom predsjednika MMA saveza

Proteklog tjedna Bellator nam je otkrio kada ćemo gledati oproštajni meč Fedora Emelianenka i tko će biti njegov protivnik u oproštajnoj borbi. Jedan od najvećih MMA boraca u povijesti oprostit će se 4. veljače (2. mjesec) 2023. godine, a borbom protiv Ryana Badera predvodit će Bellator 290 event.

Bader je inače i prvak Bellatorove teške kategorije, a 46-godišnji Fedor imat će priliku povući se osvajanjem titule u jednoj od najjačih MMA organizacija na svijetu. Ryan Bader bit će veliki favorit, prvenstveno zato što je sedam godina mlađi, a i zato što je početkom 2019. godine nokautirao Fedora nakon 35 sekundi borbe.

Unatoč tome teškom porazu, Fedor je inzistirao da posljednji nastup odradi protiv Badera i da pokuša doći do osvete. Pripreme za taj nastup bit će u centru Fedorove pažnje naredna dva i pol mjeseca, ali nakon toga posvetit će se svojim dužnostima predsjednika Ruskog MMA saveza.

Fedor je u intervjuu za Sportsbox RU otkrio da planira organizirati veliki MMA turnir u Rusiji, a turnir bi se održao u čast Abdulmanapa Nurmagomedova. Ukoliko vam je ime Abdulmanapa Nurmagomedova nepoznato, radi se o ocu Khabiba Nurmagomedova, a 2020. godine Abdulmanap je nažalost preminuo.

Njegova ostavština u ovom sportu je ogromna, a pod njegovim mentorstvom gradili su se mnogi elitni borac koji danas dominiraju u svojim kategorijama (Islam Makhachev, Usman Nurmagomedov, Umar Nurmagomedov itd), kao i umirovljeni Khabib. Prepoznaje i Fedor veličinu pokojnog Abdulmanapa i stoga mu planira posvetiti turnir.

‘‘Pričat ćemo o tome. Tražimo podršku za organizaciju i trenutno nema konkretnijih vijesti. Planiramo razne turnire u Rusiji, a turnir u Saratovu bit će u čast Abdulmanapu Nurmagomedovu‘‘, kratak je bio Fedor.

Podršku će sigurno dobiti i od samog Khabiba Nurmagomedova, a nema sumnje da će Fedor napraviti još puno velikih stvari za ruski MMA.

Linker
25. travanj 2024 20:40