Ostalo

Fedorova želja je ispunjena! Oproštajni meč bit će ujedno i meč za Bellatorovu titulu prvaka

Fedor Emelianenko

 Bellator Press Office/TASS/Profimedia
Legendarni Fedor Emelianenko u drugom mjesecu sljedeće godine odradit će oproštajni nastup

Alistair Overeem i Junior dos Santos, pa čak i Anderson Silva neka su od najzvučnijih imena koja su se povezivala kao moguće opcije za oproštajni meč Fedora Emelianenka. Predsjednik Bellatora, Scott Coker isticao je kako Fedor ipak ima samo jednu želju kad je u pitanju oproštajna borba.

Ryan Bader, prvak Bellatorove teške kategorije. To je jedini protivnik koji je Fedor zanimao, a kad Fedor nešto zatraži, onda se predsjedniku Bellatora ne preostaje puno, nego ga poslušati. To se i dogodilo, a Fedor Emelianenko i Ryan Bader od danas i službeno imaju ugovoren meč.

Borba za pojas u teškoj kategoriji održat će se 4. veljače (2. mjesec) 2023. godine, u Inglewoodu (SAD). Bader i Fedor predvodit će Bellator 290 event, a televizijska kuća CBS prenosit će taj event. Bit će to prvi MMA event na CBS-u još od Strikeforcea 2010. godine.

Bellator se zasigurno nije mučio s prodajom prava na ovaj meč, a bit će zanimljivo vidjeti može li se Fedor povući si titulom prvaka u jednoj od najjačih svjetskih MMA organizacija. Rus je trenutno na dvije pobjede zaredom, a ‘‘Rampage‘‘ Jacksona i Timothyja Johnsona porazio je nokautima u prvoj rundi. Posljednji poraz Fedor je upisao početkom 2019. godine, a bolji je bio upravo Ryan Bader.

Taj meč bio je ujedno i finale Grand Prixa u teškoj kategoriji, a Bader je porazio Fedora tehničkim nokautom nakon samo 35 sekundi borbe. Očito Emelianenku taj poraz nije dobro sjeo i 46-godišnji ‘‘Last Emperor‘‘ tražit će osvetu.

Ryan Bader (30-7, 1 NC) trenutno je u seriji od dvije uzastopne pobjede (Moldavsky, Kongo). Nekoć je držao titulu i u poluteškoj kategoriji, ali izgubio ju je 2020. godine od Vadima Nemkova, a poražen je bio i u sklopu poluteškaškog Grand Prixa. Bolji je bio Corey Anderson. 39-godišnji Bader također je u poznim borilačkim godinama, ali ipak osjetno mlađi od Fedora i sigurno će biti velik favorit u tom obračunu.

Inače, Bellator je za taj event najavio i borbu za prvaka poluteške kategorije, iako nas takav meč čeka večeras (Corey Anderson vs. Vadim Nemkov). Pobjednik tog meča borit će se protiv Yoela Romera za pojas u poluteškoj kategoriji. Čini se da Bellator planira složiti jedan od najjačih ‘‘fight cardova‘‘ u povijesti za taj Bellator 290 event.

Linker
08. svibanj 2024 07:45