Ostalo

Fedor Emelianenko potpisao novi ugovor s Bellatorom

Fedor Emelianenko
Bellator je objavio kako su potpisali novi ugovor s Fedorom Emelianenkom, što bi značilo kako će jedan od najvećih i najuspješnijih boraca svih vremena nastaviti svoju karijeru.

Produžetak ugovora jednog od najvećih boraca svih vremena objavljen je tijekom Bellator 222 priredbe, na kojoj je legendarni Rus bio gost. Nakon toga je to isto putem Twittera odradio Bellatorov predsjednik Scott Coker. Tako će se ipak nastaviti karijera 42-godišnjeg Emelianenka, koji je svoju posljednju borbu odradio u siječnju. Tada je u finalu Bellatorovog turnira teške kategorije poražen od Ryana Badera nokautom nakon samo pola minute.

Brojni fanovi su vjerovali kako će to biti posljednji nastup za legendarnog Fedora, budući da je tako lako pao, mnoge istaknute osobe iz borilačkog sporta su to i savjetovale, no on će se ipak boriti i dalje. Teško se može zaključiti kakav je Cokerov plan s nekadašnjom superzvijezdom, no jasno je kako se ovaj ne namjerava povući s porazom kao posljednjih ishodom na svom profesionalnom omjeru.

U karijeri je Fedor do sada upisao 38 pobjeda i šest poraza. Bellatoru je pristupio sredinom 2017. godine. Svoju prvu borbu u njihovom kavezu odradio je na prvom Bellator eventu u New Yorku, gdje je upisao poraz od Matta Mitronea. Onda je došao do finala teškaškog turnira pobjedama nad Frankom Mirom i Chaelom Sonnenom. Obojicu je savladao prekidom. Na žalost svojih brojnih navijača, turnir nije uspio osvojiti. No, iste će ovako razveseliti još pokojim nastupom u malim rukavicama.

Linker
02. ožujak 2024 14:38