Ostalo

Fedor odabrao koga želi kao protivnika u svojoj posljednjoj borbi

Fedor Emelianenko

 Evgeny Biyatov/Sputnik/Sputnik via AFP
Veliki ruski teškaš namjerava još jednom ući u borilište

Sjajno je prošao povratak u Rusiju za Fedora Emelianenko, kojeg je odradio u listopadu sad već prošle godine. U Bellatorovom kavezu dočekao je Tima Johnsona, a onda istog nokautirao. Da se tog dana, pred punim tribinama svojih sunarodnjaka, umirovio, nitko mu ne bi zamjerio, bila bi to sjajna slika. No, već prije borbe odlučio je Fedor da će, ukoliko sve prođe po planu, svoj ugovor s Bellatorom odraditi do kraja. A u njemu ima još jednu borbu.

Za tu posljednju borbu, ambicije mu nisu splasnule. On ne želi protivnika koji bi mu za kraj bio lagan zalogaj, netko preko koga bi u mirovinu sigurno otišao s podignutom rukom. On želi izazov, želi se još jednom okušati protiv Ryana Badera, Bellatorovog prvaka teške kategorije.

Bader će 29. siječnja na Bellator 273 priredbi braniti titulu protiv Fedorovog učenika Valentina Moldavskog i on će tamo biti prisutan. Spreman odmah uputiti izazov, ako njegov učenik ne uspije u svom naumu. To je u razgovoru za MMA Junkie potvrdio predsjednik promocije, Scott Coker.

"To je ono što me Fedor tražio. Ako Ryan pobijedi Moldavskog, on se želi boriti protiv njega. To je ono što mi je on sam otkrio. Ja sam mu rekao da će početkom siječnja dobiti sve opcije te da ćemo pričekati vidjeti i tu borbu. On je rekao da mu je to u redu", rekao je Coker, nastavivši:

"Za posljednju Fedorovu borbu želimo napraviti nešto stvarno veliko u Rusiji. On zaslužuje odlazak u velikom stilom, onakvom kakva mu je bila karijera i sve što je u njoj postigao."

Fedor je svoju prvu profesionalnu MMA borbu odradio 2000. godine, nakon sjajnih rezultata u sambo hrvanju. Nakon sjajnih rezultata u Prideu te posrtanja u američkom Strikeforceu, umirovio se 2012. godine, da bi se vratio borbama tri godine kasnije. Član Bellatora je od 2017,. godine te je nastupio u teškaškom Grand Prixu, gdje je došao do finala. Tamo ga je savladao čovjek protiv koga je sad izrazio želju za revanšem, Ryan Bader.

Linker
19. svibanj 2024 12:01