Ostalo

Forbes: McGregor jedini 'ne-nogometaš' na listi najvrijednijih sportaša na društvenim mrežama

Conor McGregor je na 5. mjestu
 Forbes
Čini se kako loši rezultati i problematično ponašanje nisu naštetili popularnosti Conora McGregora. Dapače, dojam je da irska zvijezda nikada nije bila popularnija i veća. Ugledni Forbes javlja da je "Notorious" ukupno peti sportaš svijeta po vrijednosti na društvenim mrežama.

Prvo mjesto na ovoj ljestvici drži slavni nogometaš Cristiano Ronaldo iz Juventusa, čiji je broj interakcija s njegovim pratiteljima na društvenim mrežama procijenjena na nevjerojatnih 887.2 milijuna. Drugo mjesto drži Argentinac Lionel Messi, a treći je Brazilac Neymar.

McGregorov broj interakcija je procijenjen na 159.7 milijuna, a u tekstu se naglašava da je upravo on jedini "ne-nogometaš" u TOP-u 7.

"McGregor obično koristi svoje socijalne kanale kako bi promovirao svoj 'Proper 12' irski viski. Prodao je više od 200 tisuća sanduka od kada je stavljen na tržište prošle godine", stoji u objašnjenju.

Top listu najvrijednijih sportaša iz borilačkog sporta na društvenim mrežama čine još i Khabib Nurmagomedov (111.1 mil), Anthony Joshua (41.6 mil), Floyd Mayweather (31.4 mil) i Canelo Alvarez (26 mil). I to pokazuje koliko dobro svoj marketinški posao odrađuje UFC mašinerija. Na prvom mjestu su dva UFC borca, a tek iza njih idu boksačke zvijezde.

"Notorious" se i dalje oporavlja od loma šake, a za sada se ne zna kada i protiv koga bi se trebao vratiti u borilačku akciju. No, kao što smo rekli već na početku ovog teksta - to je očito nebitno za popularnost irske zvijezde. Posljednju pobjedu u svojoj karijeri Irac je ubilježio davne 2016. protiv Eddieja Alvareza. Bilo je to gotovo prije tri godine...

Linker
26. travanj 2024 06:29