Ostalo

Francis Ngannou pokazao da je i dalje nezaustavljiva sila u MMA okvirima! Doslovno je prošao kroz nemoćnog brazilskog diva

Francis Ngannou

 SCREENSHOOT (VOYO, PFL MMA)
Ngannou je ovu pobjedu posvetio svom tragično preminulom sinu Kobeu

Francis Ngannou vratio se u MMA spektakularnom pobjedom protiv brazilskog nokautera Renana Ferreire, u glavnom meču PFL Super Fight priredbe pod nazivom "Bitka divova", održanom u Diriyah Areni u Saudijskoj Arabiji. Nakon duge pauze od MMA-a, Ngannou je dokazao da je i dalje nezaustavljiva sila u teškoj kategoriji.

Bivši UFC-ov prvak, koji se u međuvremenu proslavio i u boksačkom ringu, suočio se s opasnim izazivačem u Ferreiri, borcem poznatim po svojoj brutalnoj snazi i fizičkoj dominaciji. No, unatoč visini od 203 cm i razornim udarcima Brazilca, Ngannou je ušao u borbu s nepokolebljivom odlučnošću, vođen emotivnim nabojem i posvećenošću svom preminulom sinu Kobeu.

Dan Miragliotta je bio treći čovjek u kavezu za ovaj glavni događaj.

Ngannou je otvorio meč snažnim low kickom, dok je Ferreira odmah uzvratio vlastitim udarcem. Ngannou je zatim još jednom precizno pogodio svojim destruktivnim kickom. Ferreira je držao ruke nisko, izazivajući Ngannoua da prvi započne akciju. Međutim, Ngannou je vješto izbjegao Ferreiraov udarac i izveo izvanredno rušenje, poslavši ga na pod.

Ngannou je bio strpljiv u dominantnoj gornjoj poziciji, ali Ferreira nije bio pasivan. Pokušavao je podići noge kako bi postavio trokut, no Ngannou je brzo odgovorio nekoliko udaraca, neutralizirajući prijetnju. "The Predator" je zatim započeo svoj prepoznatljivi ground-and-pound, bez znakova da je izgubio bilo kakvu oštrinu.

Teški udarci neprestano su pogađali Ferreiru, koji se nije uspio braniti. Činilo se da su neki udarci završili na stražnjem dijelu glave, ali to je postalo nebitno jer je Ferreira ostao bez svijesti. Miragliotta je malo zakasnio s prekidom borbe.

Ova pobjeda značila je puno više od povratka u kavez za Ngannoua. Osim što je ponovno pokazao svoju nepobjedivost, borbu je posvetio svom sinu, koji je bio njegova najveća inspiracija. "Kobe je bio moj kralj, i ova pobjeda je za njega", izjavio je Ngannou nakon meča, dok je publika u Saudijskoj Arabiji slavila njegovu emotivnu, ali dominantnu pobjedu.

Francis Ngannou sada se vraća na MMA scenu s jasnom porukom – unatoč svim izazovima i osobnim gubicima, njegova vladavina u teškoj kategoriji nije završila.

Linker
20. listopad 2024 14:28