Ostalo

Ngannou sinoćnju pobjedu posvetio preminulom sinčiću: ‘Život vam pokaže da niste opasni, udari vas u lice. Nisam više isti‘

Francis Ngannou

 Pfl
‘‘Nažalost, pobjeda mi ne odnosi ovaj izazov. Izazov je i dalje tu. Najveći izazov zbog kojega nikada više neću biti ista osoba kada ulazim ovdje.‘‘

Ranije ove godine, Francis Ngannou doživio je nešto što nitko ne bi poželio ni najgorem neprijatelju. Njegov 15-mjesečni sin Kobe iznenada je preminuo, a bol koju Ngannou nosi sa sobom, teško je i zamisliti. Bez obzira na to, Francis je smogao snage i sinoć se uspješno vratio u MMA kavez.

U svom debiju za PFL, Ngannou je pobijedio Renana Ferreiru nokautom u prvoj rundi. Odmah se vidjelo da Francis nije ‘‘zahrđao‘‘ jer je lagano i rušio Ferreiru, a nakon pobjede, uslijedila je vrlo emotivna reakcija i govor posvećen njegovom pokojnom sinčiću:

‘‘Stalno su mi govorili da sam opasan tip, a i sam sam počeo vjerovati u to. Nedavno sam saznao da to nisam. Život vam može priuštiti trenutke od kojih ste nastojali pobjeći, udari vas time u lice. To je nešto što nikada nisam zamišljao. Nikada nisam znao kakav je to osjećaj. Ljudi iz suosjećanja pokušavaju shvatiti kakav je to osjećaj, no ja to ne mogu opisati‘‘, rekao je Ngannou nakon borbe.

‘‘Bilo je teško. To je jedna od stvari za koju se uvijek pitate kada će završiti. Možda nikada neće završiti. Možda ćete naučiti živjeti s tim, ali mislim da nemam toliko vremena da to prebolim. Cijeli životni vijek nije dovoljan da prežalim. Ovo je novi način života‘‘, dodao je, pa priznao da je gubitak sina nešto s čim će se nositi do kraja života:

‘‘Nažalost, pobjeda mi ne odnosi ovaj izazov. Izazov je i dalje tu. Najveći izazov zbog kojega nikada više neću biti ista osoba kada ulazim ovdje. Ovom borbom sam si dokazao da i dalje to imam. Mogu se nositi s borbom, pritiskom tokom tjedna borbe, medijima i ostalom‘‘, zaključio je Francis.

Linker
20. listopad 2024 14:28