Ostalo

Frank Mir napušta Bellator, želi se boriti protiv 'najjačeg čovjeka na svijetu'

Frank Mir
 screenshot/YouTube
Frank Mir odlučio je prekinuti suradnju s Bellatorom, no to ne znači kako bivši UFC-ov teškaški prvak namjerava završiti karijeru. Naprotiv, on je itekako ambiciozan te gleda prema eventualnoj suradnji s Rizinom, ali i KSW-om gdje na umu ima potencijalnog protivnika.

40-godišnji Frank Mir (19-13) napustit će Bellator nakon što odradi posljednju borbu na trenutno važećem ugovoru. U prva dva nastupa u njihovom kavezu doživio je poraze te je do pobjede došao tek u trećem, kad je bio bolji od Roya Nelsona. Bilo je to u listopadu prošle godine, nakon čega je krenuo u pregovore sa Scottom Cokerom o nastavku suradnje. Ipak, oni nisu urodili plodom.

Frank kaže kako je s Cokerom ostao u dobrim odnosima te da će odraditi ono što mu ugovor propisuje, a to je još jedan nastup u njihovom borilištu. No, kako mu po dogovoru ugovor više nije ekskluzivan, postat će slobodan borac s ciljem da ispuni neku od svojih preostalih borilačkih želja. One nisu previše vezane uz rezultate, jer i sam shvaća kako su te godine iza njega. Više je stvar nekih snova koje nije imao samo kao borac nego i kao fan. Tako da možda i prije povratka u Bellatorov kavez odradi borbu u nekoj drugoj promociji.

"Oduvijek sam imao san boriti se u Japanu. Sjećam sam Pridea, redovno sam ih gledao, a čini mi se da Rizin ima priredbu u kolovozu. Ja sam otvoren za sve opcije i u poziciji sam da mogu razgovarati sa svima. Kako više nemam ekskluzivni ugovor, mogao bih se vratiti i komentatorskom poslu, možda čak za UFC. Uistinu mi se otvara puno prilika", rekao je Mir tijekom gostovanja u Phone Booth Fighting podcastu, dodavši kako ga se može kontaktirati čak i putem društvenih mreža.

No, Rizin mu nije jedina želja. U Europi postoji promocija koja ga je impresionirala svojim priredbama te bi se volio okušati i kod njih.

"KSW mi izgleda kao fenomenalna promocija. Njihova produkcija je luda. Osim toga, imaju nekoliko zanimljivih borbi za mene u teškoj kategoriji", rekao je, da bi onda dodao na koga točno misli: "Ne znam za vas, ali boriti se protiv najjačeg čovjeka na svijetu, Mariusza Pudzianowskog, bi bilo jako zanimljivo."

KSW je uvijek bio zainteresiran za velika imena i zanimljive borbe, kakvom bismo okršaj Mira i Pudziana svakako mogli smatrati. No, i sam je dodao da vjeruje kako trenutno svi imaju puno važnijih problema i zadataka nego što bi bili pregovori s njim. Ipak, on je spreman razgovarati. Ako ne sad, onda kad se situacija u svijetu napokon normalizira.

Linker
26. travanj 2024 05:09