Ostalo

Frank Mir planira odraditi još jedan meč u karijeri: Ima jednu posebnu želju u vezi oproštajnog meča

Bella Mir i Frank Mir

 Instagram (bella Mir)
Prava legenda teške kategorije iza sebe ima 32 profesionalna MMA nastupa

Iako mnogi vjerojatno imaju dojam da je Frank Mir odavno umirovljen, bivši UFC-ov prvak teške kategorije još uvijek nije službeno zaključio karijeru. Mir je prošle godine odradio dva nastupa.

U drugom mjesecu 2021. godine izgubio je jednoglasnom odlukom od Stevea Cunninghama, a u 11. mjesecu nastupio je na Triad Combat eventu prema posebnim modificiranim pravilima koja ipak u prilog idu boksačima. Kubrat Pulev nokuatirao je Mira u prvoj rundi te borbe.

Gostujući u ‘‘Thiccc Boy‘‘ podcastu, Frank Mir otkrio je kako se uskoro planira umiroviti, ali ima jednu posebnu želju. Ne, ne radi se o protivniku, niti o posebnoj dvorani i slično. Frank Mir želi nastupiti na istom eventu kao i njegova kći Bella (3-0).

‘‘Sljedeće godine ponovno ću se boriti, jer želim odraditi jedan nastup na istom eventu kao Bella, a to će biti moj posljednji meč. Ona može i predvoditi event, a ja ću ga otvoriti. Koliko puta se takvo nešto dogodilo u povijesti?‘‘, rekao je Mir.

43-godišnji Frank iza sebe ima 32 profesionalna nastupa. 19 puta je upisao pobjedu, a 13 puta je bio s gubitničke strane. Mnogi ga pamte kao jednog od najvećih ‘‘submission‘‘ majstora u povijesti teške kategorije, a ujedno je i UFC-ov rekorder teške kategorije kad su u pitanju pobjede ‘‘submissionom‘‘. Osam puta slavio je na taj način pod okriljem UFC-a. 2004. godine postao je UFC-ovim prvakom nakon što je Tima Sylviu završio ‘‘submissionom‘‘ nakon 50 sekundi borbe, ali par mjeseci kasnije imao je tešku prometnu nesreću na motociklu. U kavez se vratio u drugom mjesecu 2006. godine, a kroz svoju karijeru pobjeđivao je vrhunske borce poput Mirka ‘‘Cro Copa‘‘ Filipovića, ‘‘Minotaura‘‘ Nogueire, Brocka Lesnara, ‘‘Bigfoot‘‘ Silve, Royja Nelsona itd.

Kad je Bella Mir u pitanju, navodno se radi o jednoj od najperspektivnijih borkinja na svijetu. 19-godišnja Frankova kći trenutno je na tri profesionalna nastupa, a slavila je u sva tri. U debiju je pobijedila jednoglasnom odlukom, a nakon toga uslijedile su dvije pobjede ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi. Jabuka očito ne pada daleko od stabla, a bit će zanimljivo vidjeti koliko daleko će dogurati Bella Mir.

Linker
23. travanj 2024 10:18