Ostalo

Frank Mir traži revanš s Fedorom za oproštaj od Bellatora: 'On je stakleni top, ne može primiti udarac'

Frank Mir i njegova kći
 Frank Mir/Instagram
MMA veteran Frank Mir (19-13 MMA, 1-2 BMMA) ni s 40 godina ne planira završiti svoju bogatu karijeru i želi potpisati još jedan veliki ugovor nakon što mu u travnju istekne aktualni s Bellatorom. Mir je spreman za završno poglavlje karijere, a otkrio je i protiv koga bi želio odraditi svoj oproštajni meč.

Legendarni borac vratio se treninzima nakon liječenja u Kolumbiji i spreman je za povratak u Bellatorov kavez za još jednu borbu prije isteka ugovora s američkom promocijom.

"Razgovarao sam s Bellatorom i pokušao dogovoriti datum borbe. Ugovorom sam vezan do 1. travnja, ali ne znam hoće li me do tada ubaciti u raspored. Zato ću pokušati dogovoriti produljenje ugovora", najavio je Mir, ali dodao da je spreman saslušati i druge ponude.

"Bellator je sjajna kompanija, ali volio bih se češće boriti. Kćer mi je sada počela s MMA-om i zato ću, nakon isteka ovog ugovora, razmotriti svoje opcije", rekao je nekadašnji prvak UFC-ove teške kategorije.

Priznaje da bi se najradije oprostio od sporta u UFC-ovom oktogonu, u kojem je pružio svoje najbolje borbe i kojeg je napustio zbog problema s antidopinškom politikom kada je 2016. pao na testiranju nakon meča s Markom Huntom.

"PFL mi je definitivno zanimljiv, ali realno, želim se umiroviti u UFC-u. Posebno sada, kada je USADA postala realnija po pitanju metabolita. Zbog slučaja s Jonom Jonesom, i ja se mogu vratiti u UFC jer mi je to bila jedina zamjerka. Kao ni Jones, ni ja nisam znao da će test biti pozitivan. Ako ne znam kako sam pao na testu, kako da spriječim da se to ponovi? A pošto ja nisam Jones, za novi pozitivan test dobio bih četiri godine suspenzije. To je glavni razlog zašto sam napustio UFC. Sad, kada je to riješeno i USADA više nije toliki nacist, mogu se vratiti", rekao je Mir za MMA Junkie.

No, prije povratka, Mir bi se od Bellatora volio oprostiti borbom protiv jednog od najvećih - Fedora Emelianenka, koji je Amerikanca pobijedio prekidom u prvoj rundi u proljeće 2018. godine.

"Volio bih revanš s Fedorom. Mislim da je svjestan da je u prošloj borbi imao sreće. On padne čim ga se dotakne, a ja udaram jače od Ryana Badera. Bio sam previše nestrpljiv u prvoj borbi nakon dvije godine pauze, i pogodio me. On je eksplozivan borac, ali je stakleni top. Ne može primiti udarac. Igrao bih na sigurno, ne bih se previše izlagao, udarao bih direktom i ako jedan prođe, ide na spavanje. To je definitivno borba koju bih želio odraditi. Volio bih priliku da dokažem da je tako", rekao je Mir.

Linker
20. travanj 2024 10:55