Ostalo

Fury otkrio koliko će Ngannou zaraditi u njihovom meču: ‘Rekli su da je idiot kad je napustio UFC, a sada je genij‘

Francis Ngannou

 LOUIS GRASSE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Louis Grasse/zuma Press/profimedia
‘Francis se sprema bogato napuniti torbu‘, rekao je ‘Gypsy King‘ na medijskoj konferenciji u Londonu

Francis Ngannou 28. listopada u saudijsom Rijadu boksat će s Tysonom Furyjem, a događaj je to koji izaziva, kako to obično biva, polarizaciju u borilačkoj javnosti. Dio fanova pozdravlja "Predatorov" uspjeh u ostvarenju težnji prema ulasku u boksački ring, dok je ostatak razočaran činjenicom što će WBC-ov svjetski prvak, umjesto da se bori s Oleksandrom Usykom za ujedinjenje titula, među konopcima "zaplesati" s MMA borcem u meču bez realnog sportskog značaja. Ono što, u cijeloj priči, zanima i jedne i druge jest zarada koju će navedeni borci, osobito bivši UFC-ov prvak, ponijeti s Arapskog poluotoka.

Ngannouov trener, Marquel Martin, ranije je rekao kako se radi o honoraru koji će Francisu "promijeniti život", a britanski Mirror pisao je kako se radi o zaradi od preko osam milijuna eura. O predmetnoj temi sada se oglasio i Fury, koji je iznio nešto detaljnije informacije o konkretnom iznosu.

"Svi su rekli da je idiot jer je otišao iz UFC-a, a sada je odjednom genij, zar ne? Tip će zaraditi deset milijuna dolara. Francis se sprema bogato napuniti torbu", rekao je Fury na medijskoj konferenciji održanoj u Londonu.

Očekuje se da će "Gypsy King", s druge strane, zaraditi daleko više, ali nakon što je objavljeno da je Ngannou, nakon posljednje obrane UFC-ovog teškaškog pojasa protiv Ciryla Ganea uprihodio tek 600.000 dolara, za pretpostaviti je da će kamerunski nokauter biti i više nego zadovoljan stanjem bankovnog računa po dolasku iz Saudijske Arabije.

Linker
12. srpanj 2024 09:53