Ostalo

Gordon Ryan odbio USADA-ino testiranje: ‘Steroidi nisu nedozvoljeni u BJJ-u, ja krojim pravila‘

Gordon Ryan

 SPP Sport Press Photo./Alamy/Alamy/Profimedia
Ponajbolji ‘‘grappler‘‘ današnjice ove godine još nije nastupio, a zdravstveni problemi su mu obilježili prvu polovicu ove godine

Prošloga je tjedna Nicky Rodriguez osvojio 30 tisuća dolara i turnir na UFC Fight Pass Invitational 4 eventu, ali je u prvom planu ipak bila ‘‘zla krv‘‘ s njegovim bivšim protivnikom i nekadašnjim timskim kolegom, Gordonom Ryanom. Podsjetimo se, Ryan je Nickyja optuživao za korištenje steroida i pozvao ga da pristupi USADA-inom testiranju.

Rodriguez je to učinio i test je prošao, a zatim je Ryanu rekao da učini isto. Međutim, izgleda da Gordona nikada nećemo vidjeti testiranog od strane USADA-e, a razlog za to je po njemu vrlo jednostavan:

‘‘Prije svega, reći ću ne. Zato što steroidi nisu ilegalni u BJJ-u. Pod broj dva, ja uistinu već i imam ugovor za Nickyja Roda te za USADA-ino i WADA-ino testiranje od sada pa sve do idućeg ADCC-a, tako da će biti zanimljivo vidjeti hoće li to potpisati‘‘, rekao je Gordon nakon eventa.

‘‘Kao što sam već i rekao, ja krojim pravila. Ja određujem vrijeme. Ja određujem lokaciju. Ja upravljam pravilima zato što sam to sve zaslužio. Ako samo pogledate statistike, on (Rodriguez) je jako loš. Pogotovo nakon ovakve predstave gdje nije uspio napraviti apsolutno ništa. Nije mogao srušiti Jimeneza, a jedva ga je pobijedio u produžecima. Nicky pokušava nametati pravila, pa taj tip je smeđi pojas‘‘, dodao je.

Ponajbolji ‘‘grappler‘‘ današnjice ove godine još nije nastupio, a zdravstveni problemi su mu obilježili prvu polovicu ove godine. No, izgleda kako se sada u potpunosti oporavio i da je spreman nastaviti s natjecanjima. Hoće li odmah raditi revanš s Rodriguesom kojeg je već svladao, vidjet ćemo.

Linker
19. svibanj 2024 14:29