UFC

Ryan Bader napokon će braniti pojas u teškoj kategoriji: Čeka ga učenik Fedora Emelianenka

Ryan Bader

 TASS/TASS/Profimedia
Bivši dvostruki (poluteška i teška kategorija) Bellatorov prvak branit će svoj jedini preostali pojas

Više od dvije godine prošle su otkako je Ryan Bader (28-7-0, 1 NC) posljednji put branio titulu u Bellatorovoj teškoj kategoriji. Podsjećamo, Bader je pojas osvojio nokautiravši Fedora Emelianenka početkom 2019. godine, a jedinu obranu imao je u devetom mjesecu iste godine. ''No contestom'' završio je meč protiv Cheicka Konga zbog Baderova uboda u oko protivnika koji nije mogao nastaviti meč. Ryan je na taj način zadržao pojas, a iduća tri nastupa (1-2) odradio je u poluteškoj kategoriji.

Ipak, nakon teškog poraza od Coreyja Andersona u listopadu ove godine, Baderov sljedeći nastup napokon će se dogoditi u teškoj kategoriji. Protivnik će mu biti Valentin Moldavsky (11-1), privremeni prvak teške kategorije. Ruski borac učenik je Fedora Emelianenka, a u šestom mjesecu postao je privremenim prvakom, savladavši Tima Johnsona.

Meč za prvaka Bellatorove teške kategorije održat će se 29. siječnja iduće godine, u Phoenixu. Izuzev Badera i Moldavskog, promocija je najavila i meč između bantamaša Darriona Caldwella (15-5-0) i Enriquea Barzole (16-5-2). Bit će to debi u Bellatoru za Barzolu koji je ove godine napustio UFC nakon četiri godine i 10 nastupa za najjaču svjetsku MMA promocija. Već u debiju, 32-godišnji Peruanac imat će priliku pobijediti bivšeg Bellatorovog prvaka.

Bellator 273 priredba zasad obećava svojim programom, no preostaje vidjeti kakvim će borbama upotpuniti ostatak programa koji nas čeka krajem siječnja, iduće godine.

Linker
20. travanj 2024 10:43